Siirry suoraan sisältöön

Yli 300 yksinyrittäjää saanut koronatukea Oulussa

6.5.2020

Yli 1000 yksinyrittäjää on hakenut Oulun kaupungilta korvausta koronatilanteen aiheuttamaan liikevaihdon laskuun. Haettava tuki on 2000 euroa. Noin puolet hakijoista ovat saaneet päätöksen, ja yli 300 myönteisen päätöksen. Hylättyjä päätöksiä on siis myös jouduttu tekemään. Tukea on jaettu yhteensä 600 000 euron edestä. 

Syy hylättyyn päätöksen on yleensä se, että yrityksen kotipaikka ei ole Oulu, kyseessä ei ole yksinyrittäjä tai yritystoiminta ei ole päätoimista.

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. 

Käsittely ruuhkaantui haun aloituspäivien hakemusvyöryn takia. BusinessOulu lisäsi resursseja hakemusten käsittelyyn, joten tilanne on nyt rauhoittunut.

Yksinyrittäjien tuki

Tuen saamisen ehtona on, että päätoimisen yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Tukea voi ohjeen mukaan hakea siinä vaiheessa, kun voi osoittaa kirjanpidosta tai tiliotteista 16.3. jälkeen tapahtuneen, vähintään 30 prosentin liikevaihdon laskun.

Avustusten haku on avoinna aina 30.9.2020 saakka.

Tukena jaettava raha tulee riittämään kaikille siihen oikeutetuille yksinyrittäjille.

Huolellisesti laadittu hakemus nopeuttaa tuen saamista.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunki myöntää yksinyrittäjille 2000 euron koronatukea. Tukea voi hakea edelleen. Kuva: Carita Forsman.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta