Siirry suoraan sisältöön

Yksinyrittäjätukea voi hakea syyskuun loppuun saakka

5.8.2020

Päätoimisille yksinyrittäjille suunnattu tuki on avoinna vielä syyskuun loppuun saakka. Tuella paikataan yrittäjille yli 30 prosentin liikevaihdon laskua.

Yksinyrittäjätuki on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Niitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot, jotka ovat aiheutuneet aikavälillä 16.3.–31.8.2020. Avustusten haku on avoinna aina 30. syyskuuta 2020 saakka.

Oulussa hakemuksia on elokuun alkuun mennessä tullut kaikkiaan 1 327 kappaletta, ja tukea on jaettu reilut 2,3 miljoonaa euroa. Eniten tukea on myönnetty parturi- ja kampaamoyrittäjille. Tuen saaneita on runsaasti myös terveyspalvelu- ja kauneudenhoitoalalla, kuten hierojat, fysioterapeutit ja kosmetologit sekä taksiliikennealalla.

Avustuksen ehtona on, että päätoimisen yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Tukea voi ohjeen mukaan saada siinä vaiheessa, kun voi osoittaa kirjanpidosta tai tiliotteista 16. maaliskuuta jälkeen tapahtuneen, vähintään 30 prosentin liikevaihdon laskun. Mahdollisen hylkäyksen syynä on yleensä ollut se, että yrityksen kotipaikka ei ole Oulu, kyseessä ei ole yksinyrittäjä tai yritystoiminta ei ole päätoimista.

Oulussa yksinyrittäjiä on tuettu tähän mennessä 2,3 miljoonalla eurolla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta