Siirry suoraan sisältöön

Yksinyrittäjätuen hakemusten jono purkautuu vauhdilla Oulussa

20.5.2020

Yksinyrittäjien tukihakemusten jonoa Oulussa on lisäresurssien ansiosta saatu nopeasti lyhennettyä. Hakemuksia on tullut kaikkiaan 1 047 kappaletta ja rahaa on saatu jaettua yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Kyse on 2000 euron kertakorvauksesta.

Yksinyrittäjien tukihakemusten jonoa on lisäresurssien ansiosta saatu nopeasti lyhennettyä. Käsittelyssä ovat nyt viikolla 20 saapuneet hakemukset ja maksussa ovat viikolla 19 saapuneet. Hakemuksia on tullut kaikkiaan 1 047 kappaletta.

Yksinyrittäjätukea on Oulussa maksettu tähän mennessä 1,5 miljoonaa euroa. Eniten tukea on myönnetty parturi- ja kampaamoyrittäjille. Tuen saaneita on runsaasti myös terveyspalvelu- ja kauneudenhoitoalalla, kuten hierojat, fysioterapeutit, kosmetologit, sekä taksiliikennealalla.

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Avustuksen ehtona on, että päätoimisen yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Tukea voi ohjeen mukaan saada siinä vaiheessa, kun voi osoittaa kirjanpidosta tai tiliotteista 16.3. jälkeen tapahtuneen, vähintään 30 prosentin liikevaihdon laskun. Hylkäyksen syynä on yleensä ollut se, että yrityksen kotipaikka ei ole Oulu, kyseessä ei ole yksinyrittäjä tai yritystoiminta ei ole päätoimista.

Avustusten haku on avoinna aina 30.9.2020 saakka. Rahoitusta on hyvin saatavilla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yksinyrittäjätukea on Oulussa maksettu tähän mennessä 1,5 miljoonaa euroa. Hakemusjonoa puretaan ripeällä tahdilla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta