Siirry suoraan sisältöön

Yhteinen harrastus muuttui unelmien työksi

5.8.2020

Rautatienkadulla avautui 1. elokuuta Nordic Color Room -niminen putiikki, joka on Sari Tolosen ja Teresa Törmäsen haaveiden täyttymys. ”Joskus olen lukenut lehtijuttuja siitä, kuinka harrastuksesta tulee työ. Nyt niin kävi omalle kohdalle”, Tolonen toteaa.

Ajan patinaa henkivien pöytien päällä ja hyllyillä seisovat siisteissä riveissään maalipurkit, vetimet, koukut, kiinnikkeet, tapettirullat ynnä muut värikkäät yksityiskohdat.

Viime lauantaina avautuneen Nordic Color Roomin yrittäjät Sari Tolonen ja Teresa Törmänen ovat hankkineet tarvikkeita pitkin kevättä. Tuunattavia kalusteita on metsästetty esimerkiksi Tori.fi:stä, ja osa niistä on myytävänä.

”Tuttavilta olemme myös ostaneet vanhoja huonekaluja ja lähipiiri on niitä meille tarjonnut”, kaksikko kertoo.

Liikkeeseen on hankittu uutena vain kassakone.

Alun perin kauppa piti avata jo keväällä, mutta korona puuttui peliin.

”Frenchic-maalien jälleenmyyjillä täytyy olla kivijalkakauppa. Niitä ei saa myydä pelkästään verkossa. Saimme kuitenkin poikkeusluvan koronan takia”, Törmänen sanoo.

Toukokuussa Tolonen ja Törmänen avasivat verkkokaupan, ja nyt on vihdoin aika aloittaa toiminta myös kivijalassa.

Nordic Color Room on maailman pohjoisin ympäristöystävällisten Frenchic-sisustusmaalien jälleenmyyntipiste. ”Haluamme tarjota sellaista, mitä ei muualta saa”, yrittäjät sanovat.

Naapurista yhtiökumppani

Sari Tolonen ja Teresa Törmänen tutustuivat harrastuksen kautta kuusi vuotta sitten. Yhteinen sävel löytyi ja kiinnostuksen kohteita jaettiin.

”Huomasimme, että olemme melkein naapureita”, Tolonen naurahtaa.

Törmänen on koulutukseltaan puuseppä ja on esimerkiksi tehnyt rovaniemeläisen Lappset-yrityksen leikkipuistoja. Tolonen puolestaan on työskennellyt 30 vuotta IT-alalla ja päätti nyt vaihtaa uransa suuntaa.

”Olen maalarin tytär. 12-vuotiaasta lähtien olin hänellä kesätöissä. Ja aina olen ahkerasti maalannut kotona huonekaluja. Värit ovat vaihtuneet joskus nopeastikin. Se on helppo tapa vaihtaa kodin ilmettä”, yrittäjän ammattitutkinnon hiljattain suorittanut Tolonen sanoo.

Sivutoimisina yrittäjinä kosmetiikkamyyjinä toimineet tuunaajat ovat kumpikin tahoillaan haaveilleet oman putiikin pyörittämisestä. Yhdessä unelma oli mahdollista toteuttaa.

Vielä oman yrityksen käynnistely ei ole tuntunut työltä, kun saa tehdä sitä, mistä tykkää.

”Onhan meillä molemmilla maailman paras työkaveri”, Törmänen heittää.

Tolonen ja Törmänen ovat hankkineet liikkeeseensä esimerkiksi vaikuttavan valikoiman mitä erikoisimpia vetimiä, joita voi hyödyntää kalusteiden tuunaamisessa.

Luvassa tuunauskursseja

Tolosen ja Törmäsen yrityksen taustalla on viehtymys vanhoja huonekaluja ja kunnostusta kohtaan.

”Olen aina rakastanut antiikkia ja puisia huonekaluja. Toki maapallon tilakin huolestuttaa. Liian herkästi heitetään tavaraa pois, kun ajatellaan, että ei sitä kukaan tarvitse, jos minä en tarvitse. Ei ole olemassa sellaista tuotetta, jolle ei löytyisi käyttöä. Kahvipusseista voi askarrella ja tölkkinipsuista virkata”, Törmänen sanoo.

Tolonen pohtii, että kiinnostus kunnostukseen juontaa juurensa ehkäpä yrittäjien lapsuuteen:

”Vanhempamme olivat sitä sukupolvea, joka ei heittänyt mitään pois. Olemme oppineet ajatuksen, että kaikkea saattaa vielä joskus tarvita.”

Tuunaustaitojaan Tolonen ja Törmänen haluavat jakaa eteenpäin. Liiketilan yhteydessä on Tuunamo, jossa tullaan järjestämään tuunausiltoja. Ensimmäinen on 12. elokuuta.

”Liikeideaamme kuuluu, että palvelemme ja neuvomme asiakasta parhaamme mukaan. Näytämme kädestä pitäen, miten maalataan ja hiotaan.”

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

Juttusarjan toteutuksesta vastaa BusinessOulu.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sari Tolosen (vas.) ja Teresa Törmäsen tuunauskauppa Nordic Color Room solahtaa Rautatienkadulla tapettikaupan ja vintage-vaateliikkeen väliin. Kuvat: Sanna Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta