Siirry suoraan sisältöön

Vuoden 2022 Stadioncross Oulu -kisa pesäpallostadionilla tähtää hiilineutraaliksi – kompensaationa tuhkalannoitettua metsää

24.11.2021

Moottorikelkkailun Stadioncross Oulu -tapahtuma tähtää ensi vuoden kilpailussaan hiilineutraaliksi. Tapahtuma järjestetään Raksilan pesäpallostadionilla jo seitsemättä kertaa 18-19. helmikuuta vuonna 2022.

Moottorikelkkailun Stadioncross Oulu -tapahtuma on ensimmäinen Suomen Moottoriliiton (SML) alainen hiilineutraali kilpailutapahtuma.

Tapahtuman kompensaatio käsittää kilpailussa käytettyjen polttoaineiden ja yleisön aiheuttamat päästöt. Päästöjä pyritään vähentämään jatkuvasti, ja niitä on jo vähennetty aikataulutuksilla ja ajokaavioilla.

”Ilmastokriisi vaikuttaa myös siihen, miten ja minkälaisissa olosuhteissa voimme tulevaisuudessa liikkua ja urheilla. Tapahtumissa noudatamme Suomen Moottoriliiton ympäristöohjelmaa ja haluamme tehdä vielä enemmän. Siksi haluamme kompensoida ne päästöt, joita emme pysty vähentämään”, sanoo tapahtuman promoottori Heikki Aitto-oja.

Rekisteri on oululainen palvelu

Päästöt kompensoidaan kotimaisessa Hiilinielurekisterissä, joka on oululaisen Rakeistus Oy:n tarjoama päästöjen kompensaatiopalvelu. Se on ainoa ISO-sertifioitu kompensaatiopalvelu Suomessa.

Päästöt kompensoidaan kasvattamalla lisähiilinieluja suomalaisissa talousmetsissä. Lisähiilinieluja saadaan aikaan tuhkalannoittamalla metsiä.

Kompensaation ostajalle merkitään kompensaatiometsä, jonka lisähiilinielut sitovat ilman hiilidioksidia kompensaatiotarpeen verran 15 tai 20 vuodessa.

”Haluamme olla osa ilmastonmuutoksen ratkaisua ja toimia vastuullisesti. On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä pohjoissuomalaisen toimijan kanssa, jolla on luotettava menetelmä kasvattaa ja säilyttää arvokkaita hiilinieluja päästöjen kompensoimiseksi”, sanoo Aitto-oja.

Tapahtumaan odotetaan jopa 150 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Raksilan pesäpallostadionille helmikuussa 2022 odotetaan jopa 150 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Kuva: Stadioncross

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta