Siirry suoraan sisältöön

Voitto kotiin koronasta huolimatta, energisellä Tuomo Kilpeläisellä riittää ideoita rankan vuoden jälkeenkin

6.3.2021

Kuten moni muukin oululainen yrittäjä, liikuntakeskus Voiton Tuomo Kilpeläinen on saanut kohdata koronan haasteet – niin työrintamalla kuin kotonakin. Vaikeudet eivät kuitenkaan ole lannistaneet miestä. Liikuntakeskus Voitto pyörii korona-ajan yli kiltisti jäsenmaksuja maksavien Voittolaisten, välinevuokrauksen ja virtuaalisten palveluiden turvin. Myös Kilpeläinen itse alkaa olla jo voiton puolella marraskuussa sairastetun taudin lopullisessa selättämisessä.

Liikuntakeskus Voiton saleissa on reilusti ilmatilaa ja väljyyttä muutenkin. Turvavälien pitämiseen löytyy hyvät mahdollisuudet. Kaikissa tiloissa on myös tarjolla käsidesiä, sumutepulloja ja käsipaperia.

”Maskien käytössä koetetaan näyttää esimerkkiä. Asiakaspalvelussa ollaan käytetty jo pitkään maskia, ja valmentajat ovat käyttäneet maskia monta kuukautta valmentaessaan”, kertoo Voiton yrittäjä Tuomo Kilpeläinen.

”Välillä on ollut myös altistuksia, mutta ollaan kerrottu niistä asiakkaille todella rehellisesti. Olemme saaneet asiakkailta paljon kiitosta avoimesta ja nopeasta tiedottamisesta”, hän lisää.

”Ajattelen asian niin, ettemme ole turvallisempi tai turvattomampi paikka kuin mikään muukaan. Tilaa on enemmän kuin marketin hyllyjen välissä. Ihmisten käyttäytyminen ja ohjaaminen täällä tekevät sen turvallisuuden”, Kilpeläinen toteaa.  

Myös Voiton ryhmäliikunnat olleet käynnissä kuukauden verran. Avaraan saliin on merkattu teipeillä paikat viidelletoista liikkujalle. ”Turvavälit ovat reilusti yli sen kaksi metriä”, Kilpeläinen tarkentaa.

Tuomo Kilpeläinen Voiton ryhmäliikuntasalissa.
Korkeassa salissa on myös tehokas ilmastointi. Tunnit ovat lisäksi hybridimallia, joten osa asiakkaista osallistuu treeneihin verkon välityksellä.

Oululaisten yrittäjien yhteisö on tiivistynyt

Kilpeläinen kertoo oululaisten yrittäjien yhteishengen kasvaneet poikkeuksellisessa tilanteessa.

”Tuntuu, että meidän alalla yrittäjät ovat tulleet lähemmäksi toisiaan. Uskalletaan eri tavalla ottaa yhteyttä ja soittaa, jos on kysyttävää”, hän kertoo.

Vuoden takaiseen kaaokseen verrattuna myös tilanteen tasaantuminen on tuonut helpotusta arjen pyörittämiseen. 

”Viime maaliskuussa itsekin itkin telkkarin ääressä, kun kaikki meni kiinni. Sama reaktio oli varmaan asiakkailla. Nythän kaikki jo tietävät, missä mennään. Ihmisten olemiseen tässä poikkeustilanteessa on tullut jo tietynlainen tasaisuus.”

Myös hallituksen ja viranomaisten koronatoimet saavat Kilpeläiseltä kiitosta.

”Jotenkin tuntuu, että kauhean iso määrä ihmisiä on jäänyt sellaiseen pahassa olon vellomiseen, että hallitus tekee väärin. Suomessa on nyt kuitenkin lähestulkoon paras tilanne mitä maailmasta löytyy”, hän miettii.

Välinevuokrausta ja virtuaalipalveluita

Sekä Kilpeläinen että hänen henkilökuntansa ovat saaneet venyä koronavuonna, mutta eteenpäin selvitään.

”Vaikka meillä onkin kolmisen sataa asiakasta vähemmän kuin viime vuonna, rahallisesti ei onneksi ole kauheaa paniikkia, ainakaan vielä”, hän kertoo.

Vuoden takaisen pudotuksen jälkeen korvaavia tulovirtoja on löytynyt välineiden vuokraamisesta ja virtuaalipalveluista. Spinning-salin pyöristä 24 on tällä hetkellä vuokralla, ja kysyntää olisi enemmänkin. VoittoKotiin! -palvelu tarjoaa ryhmäliikuntaa olohuoneisiin. 

”Jos ei mitään karmeaa tapahdu tässä seuraavan kolmen–neljän kuukauden aikana, voidaan jopa sanoa, että plussan puolelle jäädään. Varsinkin siinä mielessä, että monta tällaista juttua on saatu aikaan, joita ei olisi muuten ehditty tekemään. Nyt ne oli vaan pakko tehdä”, Kilpeläinen tuumailee.

VoittoKotiin! -tilaajia on jopa Washingtonista ja Kiovasta, joten muutos vuodentakaiseen on mieletön”, hän lisää.

Lievä tauti mutta pitkät jälkioireet

Kilpeläinen perheineen on myös itse sairastanut koronan. Taudin muoto oli lievä, mutta jälkioireista toivutaan vieläkin.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä sairastui perheen vanhempi poika. Kilpeläinen ja perheen nuorempi poika sairastuivat 3. marraskuuta.

”Taudin muoto oli meillä lievä. Itselläni oli sellaisia väsypäiviä, jolloin oli vähän kaikkea – vähän mahaoireita, vähän kurkkukipua, niveliä ja lihaksia särki.” Sairaspäiviä oli ensimmäisen kuukauden aikana noin viisi. Kilpeläisen olo myös vaihteli päivästä toiseen.

Työpaikalta hän pysytteli poissa kuukauden, vaikka olikin jo pääosin työkykyinen. Yhteenkään työkaveriin tauti ei siis päässyt tarttumaan.

”Nyt sairastumisesta on jo kolmetoista viikkoa, mutta vieläkin sunnuntaina hiihtolenkillä tuli sellaiset sydänoireet, että oli pakko lopettaa kesken. Mutta tällaista tämä on, ja pitkäkestoinen jälkioireilu on kuulemma lääkärin mielestä ihan normaalia”, kuvailee Kilpeläinen.

”Koripalloa en ole vielä päässyt pelaamaan, enkä muutenkaan vetänyt maksimeita. Toipuminen on käynnissä, mutta koko ajan parempaan suuntaan mennään.”

Kilpeläinen suosittelee kaikille rokotuksiin menemistä, varsinkin kun hän on nähnyt miten kovasti tauti saattaa iäkkäämpiin ihmisiin iskeä.

Lisätietoja yrityksestä:

Liikuntakeskus Voitto

VoittoKotiin! -ryhmäliikuntapalvelu

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta