Siirry suoraan sisältöön

Visit Oulun Pelekääkkönää-haasteen voittajakohteet selvillä – omituista Oulua ei pidä pelätä vaan kokea!

13.6.2023

Visit Oulu aloitti taannoin haasteen, jossa kysyttiin oululaisilta, mitä tullista tulleiden ei kannattaisi pelätä vaan ehdottomasti kokea Oulussa. Kärkisijoille sijoittuivat vastatuuleen pyöräily Oulun silloilla, mörkökiven tai ilmakitaristin bongaus, Toripolliisi, Nallikari ja terva.

Visit Oulu kysyi oululaisilta tänä keväänä sosiaalisessa mediassa, mitkä ovat aitoja ja oikeita Oulu-kokemuksia, joiden kautta matkailijat pääsevät tutustumaan paikalliseen elämäntapaan.

Erilaisia ehdotuksia tuli yhteensä satoja, ja yleisö pääsi äänestämään Oulu-kokemuksista omia suosikkejaan. Suosituimmista ehdotuksista on nyt koottu oululaisia kokemuksia ja ilmiöitä sisältävä Pelekääkkönää?-haaste, jonka suorittamalla matkailija saa syväsukelluksen aitoon ja oikeaan oululaisuuteen!

”Pelekääkkönää?-kampanjan ytimessä on yhteisöllisyys ja aidot oululaiset ilmiöt. Haluamme tehdä matkailumarkkinointia yhdessä alueen ihmisten kanssa. Oululaiset ovat tunnetusti kotiseuturakasta, mutta myös kriittistä porukkaa. Siksi sen mitä Oulusta kerrotaan muille, pitää sisältää huumoria ja olla meidän oman näköistä, yhdessä oululaisten kanssa luotua”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Huumoria ja historiaa

Valituiksi tulleet Pelekääkkönää?-haasteet sisältävät niin perinteiseksi miellettyjä Oulu-kokemuksia kuin jotain uutta ja yllättävää.

Haaste kokonaisuudessaan on kiinnostava yhdistelmä Oulun historiaa ja perinteisiä teemoja, kuten tervaa, Pikisaaren historiaa ja Toripolliisia sekä uudempia Oulu-ilmiöitä, kuten saunalautan löylyjä, avantouintia Tuirassa ja känkyn syömistä torinrannassa aamuyöstä. Huumoria ja oululaista itseironiaa haasteista ei puutu.

Kyseisellä kampanjalla lähdetään tekemään Oulun kotimaan matkailumarkkinointia. Kampanjan toteutuksesta on vastannut oululainen mainostoimisto NTRNZ. Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti. Oulun seutu kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä, Ii ja Lumijoki.

Nämä asiat, teot ja ilmiöt kuvastavat oululaisten mielestä aitoa ja oikeaa Oulua:

1. Bongasin graffitin, mörkökiven ja ilmakitaran

2. Hikkoilin ja söin jäätelyä Nallikarisa

3. Juttelin Toripolliisille ja otin yhteiskuvan

4. Pyöräilin silloilla kylymässä ja pimiässä

5. Tuoksuttelin tervaa tai maistelin tervasuklaata

6. Kävin yöllä jahtaamasa revontulia

7. Kävin saunalautan löylysä tuntemattomien kanssa

8. Käppäilin Pikisaaren vanahalla pikiruukilla

9. Kävin avantouimasa Tuiran rannassa

10. Söin känkkyä torinrannasa aamuyöstä

11. Istuin patiolla yhen huurteisen verran

12. Olin ölövinä yliopistolla, onnikasa tai Rotuaarilla

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pelekääkkönää kylymää? Avantouinti Tuiran rannassa -ehdotus ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Kuva: Visit Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta