Siirry suoraan sisältöön

Virtuaalineuvoja OuluBot ohjaa tapahtumien äärelle kysymysten avulla

24.6.2021

Jos etsit Oulussa järjestettäviä tapahtumia, kannattaa siinä hyödyntää Oulun kaupungin sivuilta löytyvää OuluBottia, joka vastaa kysymyksiin ja hyödyntää tiedonhaussa Mun Oulun tapahtumakalenteria.

Mun Oulu sivuilla oleva tapahtumakalenteri palvelee asiakkaita nyt entistä helpommin ja kätevämmin. OuluBot osaa ohjata käyttäjän eri alakategorioiden avulla häntä kiinnostavien tapahtumien tietoihin.

OuluBotin helppokäyttöisestä kalenterista voi kätevästi etsiä tapahtumia käyttäjän sijainnin, kohdeyleisön, teeman tai tapahtumatyypin mukaan. OuluBottia pääsee käyttämään niin Oulun kaupungin nettisivuilla kuin matkailijan visitoulu.fi-sivustolla.

Tapahtumakalenteri on integroitu virtuaalisen neuvojan, OuluBotin kanssa. Tämä lisää tapahtumakalenterin saavutettavuutta ja tunnettavuutta. OuluBot osaa hyödyntää käyttäjän sijaintitietoja ensimmäisenä suomenkielisenä chat-palveluna. Tämä palveluiden yhdistämisen kehitystyö on ollut ainutlaatuista jopa maailmanlaajuisesti.

Elävä kaupunki nousee esiin

Oulu tunnetaan korkeasta teknologiaosaamisestaan. Kun Oulun tapahtumakalenteria ja OuluBottia alettiin kytkeä toisiinsa, pystyttiin työssä hyödyntämään tätä osaamista. Kehitystyön ansiosta elävä tapahtumakaupunki ja vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu pääsee esiin entistä paremmin.

Samaan aikaan valttikorttina toimii matkailijan mahdollisuus hyödyntää suoraviivaista digitaalista asiakaspolkua ja OuluBotin integraatiota matkailumarkkinoinnin kanaviin.

Kehittämistyöhön ovat aktiivisesti osallistuneet seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö Oulun Matkailu Oy eli VisitOulu ja OuluBotin toimittaja Digital Workforce ja FrontAI, Mun Oulun tapahtumakalenterin toimittaja TownBase sekä Oulun kaupungin eri hallintokuntien edustajat.

Lähtökohtana asiakaspalvelu

Idea sijaintipalveluiden käyttöönotosta OuluBotissa syntyi näiden toimijoiden digitaalisten asiakaspalveluiden osaamis- ja kehittämistavoitteiden yhdistämänä.

OuluBot nostaa uudella tavalla Oulun osaamista asiakkaiden palvelemisessa, opastamisessa ja ohjaamisessa eri digitaalisissa kanavissa. Kehitystyön toimijat tekevät tuloksellista ja tavoitteellista yhteistyötä, jota yhteinen tekeminen on tiivistänyt.

Sijaintitietojen hyödyntäminen eri tapahtumatietojen hakemisessa on ominaisuus, jota voidaan käyttää myös muissa Oulun kaupungin asiakaspalvelun kanavissa. Esimerkiksi Oulun joukkoliikenteen asiakas voi tiedustella lähimmältä bussipysäkiltä lähteviä vuoroja määränpään mukaan tai kaupungin kalastusluvan hankkija voi hankkia kalastusluvan vesialueen omistajalta kalastuspaikalla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OuluBotia voi käyttää kaupungin verkkosivuilla ja VisitOulussa. Se nappaa kätevästi tietonsa Mun Oulun tapahtumakalenterista.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta