Siirry suoraan sisältöön

Virtuaalinen OuluBot-avustaja vastaa joukkoliikenteen kysymyksiin

2.11.2020

Tästä aamusta alkaen on Oulunjoukkoliikenne.fi-sivustolla päässyt testaamaan OuluBotin taitoja. OuluBot on kuntalaisen virtuaalinen avustaja, joka auttaa muun muassa bussilippuihin, -kortteihin ja matkavyöhykkeisiin liittyvissä yleisissä kysymyksissä.

OuluBot vastaa asiakkaiden kysymyksiin vuorokauden ympäri ja pystyy palvelemaan satoja asiakkaita yhtä aikaa. Mikäli OuluBot ei pysty vastaamaan asiakkaan kysymykseen, keskustelu voidaan siirtää suoraan Livechattiin asiakasneuvojalle silloin, kun livechat on avoinna.

”OuluBotin pilottikokeilussa hyödynnettiin kaupungin aiempaa chat-historiaa sekä ensimmäistä kertaa suomenkielistä neuroverkkoihin perustuvaa tekoälyä. Oulu10:n asiakaspalvelu ja Oulun joukkoliikenne kehittävät OuluBotia ja sen osaamista päivittäin. Jatkossa OuluBotia tullaan laajentamaan myös muihin kaupungin palveluihin”, kertoo projektipäällikkö Sirpa Myllymäki.

Lisäksi OuluBotille voit antaa palautetta ja kehittämisideoita. OuluBot -hanke on BusinessFinlandin ja Oulun kaupungin rahoittama kehittämishanke, joka toteutetaan innovaatiokumppanuuteen perustuvana yhteiskehittämisenä Digital Workforce Oyn ja FrontAIn kanssa.

Tästä linkistä pääset OuluBotin juttusille

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OuluBot ilmoittaa olevansa vasta harjoittelija. Jos vastaus ei löydy, voi kääntyä ihmisen puoleen. Kuva: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta