Siirry suoraan sisältöön

Virpiniemen alueen kehittämissuunnitelmaa päivitetään

24.5.2022

Virpiniemen alueen kehittämissuunnitelmaa päivitetään vuoden 2022 aikana Oulun kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti. Käynnistyneessä päivitystyössä haetaan konkreettisia toimenpiteitä ja ratkaisuja alueen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Virpiniemessä yhdistyvät meri, luonto, hyvinvointi, liikunta ja urheilu, muut aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet sekä monipuoliset palvelut. Oulun alueen asukasmäärästä, vetovoimasta ja hyvästä saavutettavuudesta johtuen käyttäjäpotentiaali on huomattava verrattuna jo olemassa oleviin vastaavan tyyppisiin kohteisiin. Virpiniemestä halutaan kehittää vähintään kansallisesti kiinnostava vapaa-ajan- ja matkailukohde.

Työn avulla halutaan myös edistää paikallisten, alueella jo toimivien lukuisten tahojen ideoita ja kehittämishankkeita. Alueen toimijoita haastatellaan ja pyydetään mukaan yhteisiin työpajoihin. Samalla selvitetään, mitä uusia toimijoita, palveluja ja investointeja alueelle olisi mahdollista saada. Tavoitteena on löytää kehityspolku, jonka avulla kasvun investoinnit ja erilaiset panostukset lähtevät toteutumaan. Työssä tarkastellaan myös Virpiniemeen perustettavan mahdollisen palvelukeskuksen liiketoiminnallisia edellytyksiä.

Työn toteuttajaksi on valittu Fitness Media Oy. Toteuttajan asiantuntijatiimi ohjaa työtä, johon osallistuu myös kaupungin eri palvelujen ja osa-alueiden vastuuhenkilöitä elinkeinopalveluista, yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista, sivistys-, kulttuuri- ja liikuntapalveluista sekä konsernipalveluista.

Mun Oulu tulee seuraamaan kehitystyön kulkua jatkossa ja tiedottamaan asiasta lisää.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Virpiniemi on erittäin suosittu harrastusalue. Myös hevosharrastajat ovat vaalineet aluetta vuosikymmeniä. Kuva: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta