Siirry suoraan sisältöön

Villa Victor vetää maahanmuuttajia työllistymään

16.2.2021

Villa Victor on järjestänyt viisi vuotta työelämän mentorointia maahanmuuttajille. Siinä tuodaan yhteen työelämän kokenut alan työntekijä eli mentori sekä työtä hakeva maahanmuuttaja, aktori. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan maahanmuuttajan tutustuminen suomalaiseen työelämään jossain työpaikassa.

Maahanmuuttajan mentorina toimii kantasuomalainen, jolla on työelämäkokemusta ja verkostoja. Mentori myös toimii työpaikalla maahanmuuttajan tukihenkilönä.

Mentoroinnissa voidaan esimerkiksi vierailla työpaikalla, tutustua työmarkkinoihin, suunnitella työnhakua kuten cv:tä tai koulutukseen hakeutumista.

Villa Victorin kehittäjäopettaja Veli-Pekka Pelkonen mainitsee, että joskus maahanmuuttajan työharjoittelu tai työllistyminen on mahdollista.

”Oleellista on kuitenkin selvittää, mitkä keinot auttavat työllistymisessä”, Pelkonen sanoo.

Viidessä vuodessa viitisenkymmentä maahanmuuttajaa mentoroitavina

Mentorointiin osallistuvalla maahanmuuttajalla on vähintään keskiasteen koulutus työpaikan alalle.

Mentorointi on koettu tehokkaaksi tavaksi edistää maahanmuuttajan työllistymistä.

”Mentoroinnissa voidaan myös vähentää mahdollisia kantaväestön ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan”, Pelkonen lisää.

Tällä hetkellä Villa Victorissa ei ole menossa mentorointijaksoja. Edelliseen ”Kielen avulla osalliseksi” -hankkeen mentorointikierrokseen osallistui 10 mentorointiparia.

Villa Victorin mentorointiin on viiden ja puolen vuoden aikana osallistunut 50-60 maahanmuuttajaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Villa Victorissa opettavat kehittäjäopettaja Veli-Pekka Pelkonen (kesk.) sekä eilen maanantaina työt aloittanut Riikka-Maija Gardemeister. He vastaavat myös suomen nonstop-opetuksesta ja erikoiskursseista maahanmuuttajille. Tiimin esimies on Antti Koistinen. Kuva: KuvaKaro

Lue myös

Lue lisää aiheesta