Siirry suoraan sisältöön

Viimeisiä kelejä viedään – latujen kunnossapito päättyy Oulussa hiljalleen

19.4.2021

Latujen kunnossapito päättyy tältä keväältä Oulussa. Hiihto-olosuhteita voi silti paikoin löytyä joiltakin osin latuverkostoa. Kaupunki kiittää hiihtäjiä kuluneesta kaudesta, joka oli moninpaikoin ennätyksellinen.

Luminen talvi ja ulkoliikunnan suosiminen koronatilanteen vuoksi kasvattivat hiihtäjien määriä Oulun kaupungin ylläpitämillä laduilla viime vuoteen verrattuna. Hiihdon suosion kasvun on voinut havaita silmämääräisestikin, mutta havaintoa tukee esimerkiksi Iinatin kuntoradan kävijälaskuri. Sen mukaan hiihtäjiä Iinatin lenkillä oli esimerkiksi helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin lähes 24 200.

Viime vuonna vastaavana ajankohtana laskurin ohi hiihtäneitä oli noin 9 900. Hiihtäjien määrän kasvu on ollut siis lähes 2,5-kertainen.

Vaikka hiihtokelit ovat loppumassa, on liikuntapalveluissa tehty jo toimenpiteitä hiihtäjien varalle talvikausille 2021–2022 ja 2022–2023. Esimerkikisi Sankivaaran hiihtokeskuksessa on kasattu sahanpurun alle lunta, joka odottaa kunnes ensilumenlatua aletaan jälleen työstämään arviolta marraskuussa 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kohti ensi talven lumia. Tältä erää hiihtokausi on Oulun seudulla pian taputeltu. Kuva: Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta