Siirry suoraan sisältöön

Viikonloppunäytteenotto on siirtynyt Oritkarista Limingantulliin

5.12.2020

Aikaisemmin Oritkarin drive in -pisteessä sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii lauantaista 5. joulukuuta alkaen uudessa paikassa Limingantullissa. Testausmäärien kasvu on lisännyt myös viivettä tulosten saamiseen. Useimmiten tuloksen saa tällä hetkellä kahden vuorokauden sisällä.

Viikonloppuisin näytteitä otetaan yli 2-vuotiailta Limingantullin näytteenottopisteessä osoitteessa Nuottasaarentie 5.

Limingantullin näytteenotto on viikonloppuisin avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8–14. Näytteenottoon tulee varata aika etukäteen, ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16. Oululaisille Limingantullin näytteenottopiste on avoinna myös arkisin.

Oulun seudun yhteispäivystyksen koronanäytteenotto Oulun yliopistollisessa sairaalassa on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 7.15–21. Ajanvaraus avataan aina edellisenä iltana klo 22. Jos vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta. Yhteispäivystyksessä otetaan näytteitä yli 16-vuotiailta.

Jos Limingantullissa ei ole vapaita aikoja, otetaan koronanäytteitä alle 16-vuotiailta OYSin lasten päivystyksessä ajanvarauksella kello 11–18, ajanvaraus avataan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 sekä arkisin kello 10. Jos lapsen vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta.

Tartuntamäärät edelleen korkealla

Pääasiassa koronatestauksesta huolehtii oma kotikunta, mutta jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin OYSiin tai viikonloppuisin Limingantullin näytteenottopisteeseen.

Pohjois-Pohjanmaalla oli eilen 4. joulukuuta edellisen vuorokauden aikana kello 16 mennessä todettu 42 uutta tartuntaa. Edellisen kahden viikon aikana tartuntoja oli todettu 450. Oysin sairaalahoidossa oli yhdeksän potilasta. Ilmaantuvuus alueella on 109 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Tarkemmat ohjeet näytteeseen hakeutumisesta ja ajanvarauksesta löytyvät osoitteesta oyskorona.fi. Lisätietoja koronasta ouka.fi/korona

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Drive in -pisteen sulkeuduttua, on näytteenotto avoinna Nuottasaarentie 5:ssä. Kuva:PPHS

Lue myös

Lue lisää aiheesta