Siirry suoraan sisältöön

Vihdoin hyviä uutisia: Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanteessa suunta parempaan

15.9.2021

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on kehittynyt kuluneen viikon aikana hyvään suuntaan. Tartuntoja on todettu aikaisempia viikkoja vähemmän, eikä tilanne näy kuormituksena alueen sairaaloissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronan vuoksi hoidossa alle viisi potilasta.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei kuitenkaan linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin.

Alueella voimassa olevat suositukset esimerkiksi maskien käytöstä ja etätyöstä pidetään toistaiseksi ennallaan, sillä tilanteen kehittymistä halutaan seurata vielä hieman pidemmälle.

Yleisin tartuntojen lähde alueella on tällä hetkellä oma perhe, kun edellisviikkojen ketjuista lähtöisin olevat tartunnat heijastuvat nyt perhepiiriin.

Yli 60 prosenttia yli 12-vuotiaista täysin rokotettuja

Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaasta väestöstä 80,8 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Täysin rokotettuja eli kaksi rokoteannosta saaneita yli 12-vuotiaista on nyt 60,2 prosenttia. Vaikka rokotukset ovat edenneet alueella hyvin, erityisesti nuorempien ikäryhmien rokotusaktiivisuuteen toivotaan vielä nostetta.

”Paitsi että rokotuksen ottamalla suojelee niin itseään kuin läheisiäänkin koronatartunnalta ja erityisesti taudin vakavalta muodolta, riittävän rokotekattavuuden avulla pystymme pitämään yhteiskuntaa auki”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevan käytännön mukaan kaksi kertaa rokotettu välttää myös koronatestin, ellei hänellä ole tiedossa altistumista koronavirukselle viimeisen kahden viikon ajalta, eikä hän työskentele sosiaali- tai terveysalalla.

Kahteen kertaan rokotettuja henkilöitä ei myöskään aseteta enää karanteeniin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka rokotukset ovat edenneet alueella hyvin, erityisesti nuorempien ikäryhmien rokotusaktiivisuuteen toivotaan vielä nostetta. Kuva: PPHSP

Lue myös

Lue lisää aiheesta