Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta kesälaitumille -sarja, osa 4: Viestintäjohtaja Salmelle kesä merkitsee ihmisyyttä ilman suuria tavoitteita

10.6.2022

Tässä sarjassa kaupungin työntekijät kertovat kesäsuunnitelmistaan. Osa rentoutuu mökillä, osa lähtee reissuun, toinen kuuntelee e-kirjoja tai kolmas lähtee junamatkalle. Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi lomailee tänäkin kesänä sekä lastensa seurassa että seuraten kansainvälistä ammattipyöräilyä paikan päällä. Toki myös kitara soi.

Lastensa kanssa Mikko Salmi viihtyy myös siksi, että heidän kanssaan hän pääsee keskittymään ihmiseen ja ihmisenä olemiseen vailla suurempia tavoitteita.

”Ikään kuin maadoittaa itsensä maailmaan”, Salmi luonnehtii. 

Elämästä innostunut patikoija

Salmen lapsista 13-vuotias Siiri ja 15-vuotias Ville asuvat Loviisassa. Oulussa asuu 18-vuotias Kerttu

”Ennen se meni niin, että lapsi kiskoi minua mukaan, nyt minä pyydän päästä mukaan. Kymmenen vuotta sitten myös opin, että yksi juttu päivässä riittää, se voi olla petanqueta, uimista tai retkeilyä. Mailapelit ovat meidän perheen juttu. Patikoimisesta tykkään paljon. Kävellessä ajatus kulkee ja samalla saan lapsilta kuulumiset, paremmin kuin jos istuisi sohvalla niitä kysymässä. Eikä tarvitse esittää mitään kuten viestintäjohtajaa.”  

Salmi sanoo olleensa aina huono vain olemaan.

”Olen onnekkaasti ollut innostunut elämästä.” 

Laulaminen on mielenterveystyötä

Yhden viikon kesästään Salmi omistaa vain itselleen ja intohimolleen, ammattipyöräilyn seuraamiselle jossain maailmalla. Tänä kesänä Salmi katsoo Tour de Francea Sveitsin Lausannessa.  

”Pyöräilyssä pääsee maailmantähden viereen, melkein koskettamaan häntä. Lisäksi tykkään siitä kansainvälisestä yhteisöstä ja karnevaalitunnelmasta.”  

Sitten on kesäohjelmassa myös mielenterveystyötä eli laulamista ja kitaralla säestämistä. 

”Laulamisen väreily on sisäistä hierontaa, todella hoitavaa. Laulan virsiä, lastenlauluja, klassikkoja ja kansanlauluja. Olen tehnyt kaksi levyä julkaistua musiikkia ja musiikin ajattelen ikkunaksi rinnakkaistodellisuuteen: se on universaalia missä pääsee kiinni johonkin ikiaikaiseen. Strategiset murheet eivät ulotu musiikin maailmaan.” 

Viisi viikkoa vapautta

Viestintäjohtajaksi Salmi tuli Oulun kaupungille Demokraatin päätoimittajan tehtävistä. Samalla hän pääsi kiinni julkisen sektorin pitkiin lomiin. 

Uskon että jos käyttäisimme vähemmän aikaa töissä, voisimme saada enemmän aikaan.

Työn ja vapaan vuorottelusta hänellä on näkemys.

”Kannatan lyhyempää työpäivää, korkeintaan 30-tuntista työviikkoa ja rajatumpia työtehtäviä. Uskon jopa että jos käyttäisimme vähemmän aikaa töissä, voisimme saada enemmän aikaan.”

Viisi viikkoa kesälomaa tarkoittaakin Salmelle totaalista taukoa sähköposteista ja verkkopalavereista.  

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mikko Salmi kertoo olevansa huono vain olemaan. "Olen onnekkaasti ollut innostunut elämästä.” Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta