Siirry suoraan sisältöön

Vientitapahtuma kohdistaa kansainvälisen kirja-alan katseet Ouluun

18.2.2021

Oulun kirjailijaseura järjestää tällä viikolla Black Hole ? Books meet Rights -vientitapahtuman, joka on ehtinyt jo herättää kansainvälistäkin huomiota.

Oulun kirjailijaseuran järjestämä tapahtuma on kirja-alan ammattilaisille suunnattu kirjojen käännösoikeuksien myynnin erikoistapahtuma, johon on nyt jo ilmoittautunut osallistujia 14 maasta, ja määrän odotetaan vielä kasvavan.

Varsinainen tapahtuma pidetään verkossa perjantaina ja lauantaina 19.-20. helmikuuta ja siihen osallistuu kääntäjiä, kustantajia, kirja-agentteja, tutkijoita ja kirjailijoita.

Tänä vuonna teemana on Pohjoismaat, ja tapahtuma esittelee kansainvälisille vieraille yli 20 pohjoissuomalaista kirjailijaa käännösnäytteineen.

Kustannusalan laajalevikkinen Publishing Perspectives -julkaisu nosti Black Holen alkuvuoden kiinnostavimpien tapahtumien joukkoon Euroopassa. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta blackhole.fi. 

Vastaavia käännösoikeuksiin keskittyneitä tapahtumia ei tätä ennen ole järjestetty Suomessa lainkaan.

Black Hole ? Books meet Rights kokoontuu nyt ensimmäistä kertaa, ja tulevina vuosina tapahtuma saa myös fyysisen muotonsa. Black Holen järjestämistä ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Black Hole ? Books meet Rights -tapahtumaan on ehtinyt ilmoittautumaan osallistujia peräti 14 eri maasta.

Lue myös

Lue lisää aiheesta