Siirry suoraan sisältöön

Vielä ehdit mukaan – Oulun konservatorio hakee uusia musiikkioppilaita

28.3.2022

Oulun konservatorioon vielä hetki aikaa ilmoittautua. Hakuaika musiikin perusopintoihin päättyy maaliskuun viimeinen päivä. Pääsykokeet järjestetään toukokuussa.

Konservatoriossa on tällä hetkellä noin tuhat oppilasta ja opetettavia soittimia on noin 30. Opistossa lasten ja nuorten on mahdollisuus harrastaa musiikkia lähtötasosta riippumatta, myös vasta-alkajat voivat hakeutua opintoihin. Hakuaika päättyy 31. maaliskuuta. Pääsykokeet järjestetään toukokuussa.

Konservatorio tarjoaa tavoitteellista musiikin opetusta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaan klassisen musiikin ja rytmimusiikin osastolla. Oppilaskonsertteja järjestetään viikoittain useita. Opintoihin sisältyy mahdollisuus orkesterisoittoon, kamarimusiikkiin, vierailukonsertteihin sekä rytmimusiikin osastolla bändiopetukseen ja keikkoihin.

Perusopintojen lisäksi konservatorio tarjoaa muusikon toisen asteen ammatillista koulutusta sekä varhaisiän musiikkikasvatusta, jonka hakuaika on 6.-28. huhtikuuta.

Konservatorio on Oulun kaupungin alainen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka on toiminut 70 vuotta. Oppilaitos työllistää noin 90 opettajaa.

Hakulinkit, soitinesittelyvideot ja hakuopas löytyvät Oulun konservatorion kotisivulta. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Konservatorio tarjoaa tavoitteellista musiikin opetusta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaan klassisen musiikin ja rytmimusiikin osastolla. Kuva: Jenni Siliämaa

Lue myös

Lue lisää aiheesta