Siirry suoraan sisältöön

Vielä ehdit hakea Oulun konservatorioon - haku perusopintoihin loppuu keskiviikkona

29.3.2021

Haku Oulun konservatorioon on vielä meneillään. Hakijoilla ei tarvitse olla edeltäviä opintoja musiikissa, eikä mitään soitinta tarvitse entuudestaan osata soittaa.

Haku Oulun konservatorion perusopintoihin päättyy keskiviikkona 31. maaliskuuta. Haut muusikon ammattiopintoihin ja varhaisiän musiikkikasvatukseen loppuvat puolestaan huhtikuussa.

Oulun konservatorio on Oulun kaupungin omistama oppilaitos, joka tarjoaa perus- ja ammatillista koulutusta musiikissa. Yhteensä konservatoriossa opiskelee yli 1000 oppilasta. Suurin osa opiskelijoista on monen ikäisiä lapsia ja nuoria, jotka haluavat harrastaa musiikkia.

Vuosittain oppilaitoksessa opiskelee toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa noin 50 opiskelijaa, jotka valmistuvat ammattimuusikoiksi. Konservatoriosta löytyy myös varhaisiän musiikkikasvatus, eli muskari, kaikkien pienimmille muusikon aluille. 

”Suurin osa oppilaistamme saa musiikista elinikäisen harrastuksen ja opinnoistamme paljon eväitä myöhempää elämää varten sekä paljon uusia ystäviä”, sanoo konservatorion rehtori Noora Tuominen.

Konservatoriossa voi opiskella klassista musiikkia, rytmimusiikkia ja kirkkomusiikkia ja soitinvalikoima on laaja. Omaa pääinstrumenttia opiskellaan yksilöopetuksessa ja lisäksi osallistutaan yhteismusiikkiin, kuten orkesteriin ja bändeihin, sekä tarjotaan opetusta myös musiikin teoria-aineissa. Musiikkioppilaitos järjestää oppilailleen kymmeniä esiintymistilaisuuksia lukuvuoden aikana.

Oulun konservatorio on ammattiopetuksen osalta Suomessa ainoa, jossa tarjotaan kirkkomusiikin opetusta.

Aikaisempaa kokemusta soittimista ei tarvitse olla

Tuominen painottaa, ettei perusopetukseen hakevilla tarvitse olla edeltäviä opintoja musiikissa, eikä mitään soitinta tarvitse entuudestaan osata soittaa. Oma innostuneisuus uuden harrastuksen aloittamiseen ja kiinnostus musiikkia kohtaan riittävät.

Hakijoiden kannattaa tutustua konservatorion nettisivuilta löytyviin eri instrumentteihin ja miettiä, mikä niistä voisi olla itselle mieluisin. 

Oppilaat ja opettajat ovat kokeneet konservatorion lämminhenkiseksi opinahjoksi, jossa on hyvä työskennellä yhdessä musiikin parissa. Oppilaitos sopii sekä musiikista itselleen mukavan harrastuksen löytäneille että tavoitteellisesti soittaville tai laulaville, joiden tarkoituksena on suunnata myöhemmin musiikkialan ammattiopintoihin.

Hyvä alku vaikkapa muusikon uralle

Oppilaitos tarjoaa oppilailleen laadukasta opetusta. Vuosittain konservatoriosta valmistuneista ammattiopiskelijoista suuri joukko hakeutuukin jatko-opintoihin eri korkeakouluihin Suomeen ja ulkomaille. 

Konservatoriosta löytyvät mukavat ja osaavat pedagogit ja harjoittelutiloja ja -aikaa on tarjolla runsaasti. Lukio-opintojen yhdistäminen muusikon opintoihin on kätevää, koska Madetojan musiikkilukio sijaitsee vieressä.

”Täällä voi rauhassa keskittyä musiikkiin, opiskella ja hioa instrumenttitaitojaan ja kehittää muusikkouttaan, mukavassa porukassa”, kertoo Tuominen.

Konservatorio sopii myös ammattiopintoja pohtiville opiskelijakaupungin vetovoimaisuuden takia. Asuminen on suhteellisen edullista ja välimatkat kaupungin sisällä ovat lyhyitä. Ammattiopintojen kautta oppilaat saavat käyttöönsä myös kaikki toisen asteen opiskelijaedut, kuten ilmaisen kouluruoan.

Konservatorion kotisivut löydät tästä linkistä

Hakuajat Oulun konservatorioon:

Perusopinnot 1.-31.3.2021 (klassinen ja rytmimusiikki)

Muusikon ammattiopinnot 23.2.-7.4.2021 (klassinen musiikki, rytmimusiikki ja kirkkomusiikki)

Varhaisiän musiikkikasvatus (muskari) 6.-30.4.2021

-

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Viime syksynä opintonsa aloittanut 6-vuotias Josefiina Kurtti esittelee viulunsoittotaitojaan opettajalleen Anne Välimäelle. Kuva: konservatorio

Lue myös

Lue lisää aiheesta