Siirry suoraan sisältöön

Vedonlyöjät pitävät Suomen finaalipaikkaa Euroviisuissa varmana – odotettavissa paras viisumenestys 15 vuoteen

18.5.2021

Vedonlyönnin kertoimenlaskijat uskovat Suomen menevän kirkkaasti Euroviisujen finaaliin torstain semifinaalista. Lauantain finaalin suurimmat voittajasuosikit ovat Ranska, Italia ja Malta, mutta Suomi olisi lähellä sijoitusta kärkikymmenikköön.

Suomen edustaja Blind Channel sijoittuu torstain Euroviisu-semifinaalissa viidenneksi, arvioivat Unibetin kertoimenlaskijat.

Suomen kerroin (15,00) on melko suuri verrattuna semifinaalin kärkikolmikkoon Islantiin (2,80), Bulgariaan (3,00) ja Sveitsiin (3,50), mutta viides sija riittäisi selvästi kymmenen finaaliin menevän maan joukkoon.

Kerroin sille, että Suomi pääsee lauantain finaaliin on 1,04, kun taas finaalista tippuminen toisi veikkaajan rahat takaisin peräti kertoimella 8,00.

Edellisen kerran Suomi oli Euroviisujen finaalissa 2018 Saara Aallon kappaleella Monsters ja sitä edellisen kerran vuonna 2014 Softenginen kappaleella Something Better. Aalto jäi finaalissa toiseksi viimeiseksi ja Softengine sijalle 11.

”Semifinaalien lopputulosta on aina haastava arvioida Euroviisujen äänestysjärjestelmän vuoksi. Maan sijoitus saattaa osittain riippua siitä, mitkä maat ovat sen kanssa samassa semifinaalissa. Hyvä kappale ei välttämättä pääse finaaliin asti, jos se ei puhuttele samaan semifinaaliin valikoituneita muita maita. Nyt Suomen viisukansa voi kuitekin jo aloittaa valmistautumisen lauantai-iltaan, sillä Blind Channelin finaalipaikka näyttää kertoimien valossa täysin selvältä”, Unibetin omistavan Kindred Groupin Suomen maajohtaja Antti Tikka kommentoi.

Kertoimien valossa Suomi on tällä hetkellä sijoittumassa loppukilpailussa sijalle 10–12. Luvassa on siis poikkeuksellisen menestyksekäs viisuvuosi, sillä edellisen kerran Suomi sijoittui kärkikymmenikköön vuonna 2006, kun Lordi voitti Euroviisut.

Kertoimenlaskijoiden mukaan Euroviisujen voittajasuosikit ovat Italia (3,40), Ranska (4,25) ja Malta (6,50). Pohjoismaista vahvin voittajasuosikki on heti Maltan jälkeen neljäntenä kertoimissa oleva Islanti (13,0). Perinteikkään euroviisumaan Ruotsin kerroin on sama kuin Suomella (67,00).

Pohjoismaat pääsemässä jatkoon

Vedonlyöntikertoimien perusteella Suomen naapurimaista sekä muista Pohjoismaista kaikki ovat pääsemässä finaaliin Viroa ja Tanskaa lukuunottamatta. Kertoimien perusteella Venäjä, Ruotsi ja Norja ovat kaikki menossa läpi finaaliin tiistain semifinaalista varsin selkein kertoimin. Kertoimet lauantain finaalin pääsylle ovat Venäjälle 1,08, Ruotsille 1,15 ja Norjalle 1,30.

Torstain semifinaalissa Islannin suosiosta kertoo murskaavat kertoimet, sillä maan kerroin finaalipaikan saamiselle on 1,01 ja finaalista tippumiselle 15,00. Viro ja Tanska ovat puolestaan kertoimien valossa karsiutumassa finaalista, kun Tanskan kertoimet ovat 2,55 finaalipaikalle ja 1,45 karsiutumiselle, ja Viron vastaavat luvut 2,50 finaalipaikalle ja 1,45 karsiutumiselle.

Viro on yksi Suomen merkittävimmistä pisteiden antajista. Sen mahdollinen karsiutuminen finaalista ei kuitenkaan vaikuta negatiivisesti Suomen pistemäärään, sillä vuodesta 2004 asti myös finaaliin ulkopuolelle jääneet maat ovat saaneet äänestää finaalissa.

”Euroviisujen historiassa on tullut varsin selväksi, että naapurimaat ovat toisilleen lojaaleja pisteiden jaossa. Esimerkiksi Britannian ja Irlannin sekä Kreikan ja Kyproksen väliset lojaliteetit ovat selkeät. Usein myös Itä-Euroopan maat ovat pitäneet yhtä, sekä samaten Pohjoismaat. Siksi hyviä naapurisuhteita tulee aina miettiä myös laskettaessa Euroviisujen kertoimia”, Antti Tikka jatkaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vedonlyöjät veikkaavat, että Blind Channel sijoittuu finaalissa sijoille 10-12. Kuva: Ebu/Andres Putting

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta