Siirry suoraan sisältöön

Vauhtipuistossa kesä lähtee käyntiin

13.6.2020

Vauhtipuisto on ollut oululaislasten kesäkohde jo neljänkymmenen vuoden ajan. Vaikka koronakevät vaatikin veronsa myös huvipuistolta, näyttää tuleva kesä valoisalta.

Vauhtipuiston yrittäjä Kalle Komulainen kuvailee arkisen iltapäivän olevan melko rauhallinen, vaikka lapsiperheitä näyttää ympärillä olevan melko paljon.

”Kesä on lähtenyt tilanteeseen nähden käyntiin hyvin”, Komulainen kertoo. ”Ihmiset ovat selvästi lähteneet liikkeelle.”

Vauhtipuisto ei tänä vuonna pystynyt avaamaan porttejaan toukokuussa, kuten ennen on ollut tapana. Yleisölle puisto aukesi tällä kertaa kesäkuussa. Toukokuussa puistoon tulee paljon pieniä ryhmiä, esimerkiksi kouluista ja päiväkodeista. Tänä vuonna tällaiset ryhmät jäivät kokonaan pois.

”Se oli outoa”, Komulainen hymähtää. ”Yleensä me olemme aina toukokuussa auki.”

Kalle Komulainen on huvipuistoyrittäjä jo toisessa polvessa. 

Puisto on toiminnassa rajoituksista huolimatta

Kesän aukioloissa ei ole poikkeuksia, Vauhtipuisto on joka päivä auki. Varotoimia on tehty ja puisto on täynnä käsidesipisteitä ja muistutuksia turvavälien pitämisestä.

”Luulen, että tilanne voi kuitenkin vaikuttaa kesän kävijämääriin”, Komulainen mietiskelee, mutta mainitsee hallituksen purkaneen juuri lisää rajoituksia. ”Ihmiset saavat taas liikkua enemmän ja me toivomme, että ihmiset myös liikkuvat.”

Rajoitukset ovat koetelleet yrityksiä läpi kevään ja vaikuttavat joissakin paikoissa kesänkin läpi. Komulainen ei rajoituksista kuitenkaan huolestu, vaikka jonkun verran erityisjärjestelyitä onkin pitänyt tehdä.

”Meille on onni, että olemme pieni paikka, eivätkä rajoitukset ole puraisseet meitä tämän enempää”, hän sanoo.

Uusi kaavoitus tuo muutosta tulevaan

Komulaisen odotukset kesää kohtaan ovat kaikin puolin positiiviset. Vauhtipuistoon on saatu uusia laitteita ja puiston logoilla varustettu juna alkaa pian ajamaan Nallikarista ja Oulun keskustasta Vauhtipuistoon.

Laitteita vahtivat nuoret, reippaat kesätyöntekijät, joita Komulainen on pystynyt palkkaamaan juuri niin paljon kuin oli suunnitellutkin. Hän harmittelee, etteivät työntekijät päässeet töihin jo heti vapun jälkeen, mutta on tyytyväinen siihen, että hän on pystynyt tarjoamaan heille töitä.

Vauhtipuiston lähitulevaisuus näyttää Komulaisen silmissä kirkkaalta.

”Luulen, että olemme paikkamme lunastaneet”, hän sanoo. ”Olemmehan toimineet jo neljäkymmentä vuotta. Toki joka kesä se paikka pitää lunastaa uudelleen.”

Uusien laitehankintojen lisäksi Komulaisella on muitakin suunnitelmia Vauhtipuiston tulevaisuuden varalle. Hietasaaren alueen asemakaava vahvistui aikaisemmin alkukeväästä ja Komulainen kertoo myös Vauhtipuistolla olevan paikkansa uudessa kaavoituksessa. Tarkemmista suunnitelmista hän pysyy kuitenkin vaitonaisena.

”Vielä ei ole mitään kerrottavaa”, hän hymyilee. ”Olemme vasta suunnitteluvaiheessa.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Huvipuiston helikopterilaite vasten taivasta.
Vauhtipuiston laitteilla pääsee ajamaan joka päivä kesän ajan. Kuvat: Martta Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta