Siirry suoraan sisältöön

Mukaan menestykseen ja isoon kaupunkiin

24.5.2020

Oulu on kaupunkina aina kiinnostanut tuoretta varhaiskasvatusjohtajaa Miia Kemppiä. Hän halusi kaupunkiin, jossa kokee olevansa mukana menestyksessä ja kehittyvässä organisaatiossa. Myös Oulun maine lapsiystävällisenä yhteisönä veti Kemppiä puoleensa.

Uusi varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi huomioi, että pienet kansalaiset palasivat päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon koronasulun jälkeen rauhallisesti ja ilolla.

”Lapset olivat innoissaan ja riemuissaan, kova ikävä oli ollut takaisin. Yhdestä päiväkodista sain palautteen, että voi sitä hymyn ja ilon määrää!”

Perheet olivat Kempin mukaan huojentuneita.

”Vaikutti siltä, että palaamista päiväkotiin ja perhepäivähoitoon oli odotettu. Kavereita oli ollut kova ikävä eikä kotona ollut aina keksitty tekemistä.”

Lapset oleskelevat väljästi

Päiväkoteihin palasi 50-60 prosenttia lapsista.

”Lapset kyllä puhuvat koronasta ja kuolemasta ja he tietävät miten tärkeää on pestä käsiä, mutta korona ei ole niin pelottava kuin alkuvaiheessa.”

Päiväkodeissa oleskellaan nyt entistä väljemmin. Lapset ovat pääosin omissa niin sanotuissa kotipesissään ja niiden välillä liikkumista vältellään.  

Sukkulointi on mukavaa

Lahtelaisella Kempillä on kaupunkiasunto Oulussa missä hän viihtyy viikot.

”Vanhin lapseni opiskelee Oulussa. Nautin siitä, kun saan sukkuloida kahden kaupungin, Lahden ja Oulun, välillä.”

Mutta ennen sukkulointia Kemppi huomasi rekryilmoituksen ja surffasi Oulun kaupungin verkkosivuille.

”Olin Orimattilassa varhaiskasvatusjohtajana. Ennen joulua näin rekryilmoituksen ja laitoin Penttilän Mikalle viestiä, mutta aloin empiä. Kun paikka tuli uudelleen hakuun, oli se sittenkin niin kiinnostava. Nettisivuja aloin lukea ja ajattelin, että lapsi lähti kauas, mutta minä voisin tulla perässä.”

Lapsiystävällinen kaupunki veti puoleensa

Oulu on aina Kemppiä kiinnostanut. Hän näkee kaupungin edelläkävijänä.

”Halusin työhön isompaan kaupunkiin, menestykseen ja kehittyvään organisaatioon. Sen huomasin verkkosivuiltakin, miten Oulussa on strategiat mietitty, tämä on lapsiystävällinen kunta ja Oulussa on esimerkiksi hyvinvointipäiväkotimalli. On myös paljon pedagogisia vahvuuksia sekä vahva yhteistyö yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa.”

Oululaisessa varhaiskasvatuksessa näyttää Kempin mukaan työskentelevän pystyvä ja sitoutunut ammattihenkilökunta.

”Olen huomannut, että niin suurella sydämellä tehdään töitä.”

Taloustieteen perusopintoja työn ohessa

Kemppi on luonteeltaan liikkuja ja vesi-ihminen. Myös maastopyöräily ja melonta kuuluvat harrastuksiin. Kesäisin on matkustettu Latviaan ja Liettuaan meren äärelle.

”Lapseni pelaa salibandya ja siinä lajissa penkkiurheilen. Lajiin jää vähän koukkuun.”

Oulussa Kempin vapaa-aika menee suurelta osin myös taloustieteen perusopinnoissa.

 

Ensin varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi empi hakua Ouluun, mutta kiinnostus kaupunkia kohtaan voitti lopulta. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta