Siirry suoraan sisältöön

Vappupuffet Pöllönkankaan koululla - melkein kuin paluu normaaliin arkeen

1.5.2021

Pöllönkankaan koulun 5A-luokka kerää rahaa, jotta pääsee syksyllä leirikouluun Lappiin. Vappupuffet oli ensimmäinen sitten viime keväänä voimaan astuneiden koronarajoitusten. Ekaluokkalaisille puffet oli ensimmäinen ja myyntitiskillä riittää säpinää.

Puffetin pitoa pohdittiin koulun rehtorin ja opetusviraston kanssa ja Pohjois-Pohjanmaan tautitilanteen ollessa rauhallinen, lupa tapahtuman järjestämiseen saatiin. 

Tunnelma on innokas ja kauppa käy Pöllönkankaan 5A-luokan järjestämässä puffetissa. Erityisjärjestelyitä on jouduttu tekemään korona-aika huomioiden ja niinpä myyjillä on kertakäyttökäsineet, maskit ja ostoksille pääsee kerralla vain yksi luokka. Silti myyntitapahtuma on kuin orastava merkki paluusta normaaliin arkeen.  

“Puffetit ovat 5-luokkalaisille tapa kerätä rahaa leirikoulua varten ja tämä antaa kyllä niin paljon toivoa, että leirikouluun ensi syksynä päästään”, toteaa luokan opettaja Hannu Seppä.  

“Koronan vuoksi ei voitu leipoa mitään herkkuja myyntiä varten, vaan kaikki on ostettu kaupasta. On meillä ollut kyllä mukavasti tämän kanssa hommaa, noin viikko ollaan tapahtumaa valmisteltu, tehty markkinointia ja pussitettu irtokarkkeja ja sipsejä”, toteaa Erin 5A-luokalta.  

Kokemusta yrittäjyydestä

“Puffet on hyvää yrittäjyyskasvatusta luokalle, olemme jakaneet luokan pieniin ryhmiin ja kullakin on oma vastuualueensa. Yhdessä olemme päättäneet hinnoittelusta, tehneet markkinointimateriaalia ja miettineet myös tapahtuman järjestämistä turvallisuuden näkökulmasta”, kertoo Seppä.  

Huikeaan menekkiin ei luokka osannut varautua riittävästi, sillä opettajan piti hakea irtokarkkitäydennystä jo ennen puolta päivää, myös sipsit uhkaavat loppua kesken. Nopeasti karkkien pussituksesta vastannut ryhmä kokoontuu yhteen ja täydennykset ovat tuossa tuokiossa myynnissä 80 gramman pusseissa. 

Luokanvalvoja Seppä pitää myös huolen, että puffetissa ostoksilla käydään vain kerran ja ettei herkuttelu mene ihan mahdottomaksi tuotteille on ostorajoitukset. Puffet avautuu vasta ruokailun jälkeen, joten oppilaiden ruokahalua ei myöskään pilata herkuttelulla.  

“Harmittaa ainoastaan se, että myynnissä ei ole itse tehtyjä leivonnaisia, vaan kaikki on ostettu kaupasta. Puffetin tuotto tietysti on pienempi, parhaimmillaan luokka on tienannut 800 euroa voittoa normaalioloissa, nyt varmaan jäädään kauaksi siitä."

"Mutta mukavaa on, että tämä voidaan järjestää ja oppilaat saavat yrittäjyydestä kokemusta. Samalla virittäydytään Vapputunnelmaan”, iloitsee Seppä. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myyntitiskillä riitti säpinää, kun vihdoin saatiin puffet pyörimään. Kuva: Anne Laurila

Lue myös

Lue lisää aiheesta