Siirry suoraan sisältöön

Vappu vaikka luonnon helmassa – VisitOulu keräsi vinkkejä turvalliseen vappuun

29.4.2021

Oulun matkailuneuvonta koosti jutun vappuvinkeistä VisitOulun verkkosivuille. Nyt vinkit ovat luettavissa myös Mun Oulun sivulta, jonka myötä toivotamme koronaturvallista vappua kaikille.

Sään salliessa koronaturvallisin tapa viettää vappua on reippailla tietysti lähiluonnossa kevään etenemistä ihastellen.

Ota mukaan eväät ja muutama klapi nuotiota varten, ja suuntaa esimerkiksi Hietasaaren nuotiopaikoille retkelle. Lisäksi esimerkiksi Sanginjoelta löytyy Lemmenpolun tai Isokankaan reitit, jotka tarjoavat laavullisia nuotiopaikkoja, joilla pääset nauttimaan vappuherkuista luonnon äärellä. Muistathan myös vappuna noudattaa retkeillessä hyvää retkietikettiä www.luontoon.fi/retkietiketti.

Pyörällä kevätretkelle

Myös pyöräily Oulun lukuisilla pyöräreiteillä on hieno tapa juhlistaa vappua. Mikä loistava syy siis antaa pyörälle keväthuolto ja hypätä sitten satulaan ja nauttimaan tutuista reiteistä tai etsimään ihan uusia suosikkireittejä lähiseuduilta.

Suuntaa vaikka kahden järven kierrokselle ja pistäydy samalla ihastelemassa Yliopiston Kasvitieteellisen puutarhan alati lisääntyvää väriloistoa kukkien heräillessä talven jäljiltä. Kasvihuoneet ovat vielä kiinni, mutta ulkopuutarhoihin on vapaa pääsy klo 8-20.

Nallikarilla ja keskustassa voit pitää pyöräilyn lomassa jätskipaussin ja hakea kevään ekan tötterön jäätelökioskista, tai napata torin kauppahallista mukaan evästä pieneen tai isompaankin nälkään. Kauppahalli on avoinna perjantaisin klo 8-17 ja lauantaisin klo 8-16. Muista samalla ottaa myös vappuselfie Toripolliisin kanssa!

Esitteet sekä pyöräilyyn, retkeilyyn että lintujen kevätmuuttoon ja lintutorneille voi hakea myös Matkailuneuvonnasta ja BusinessAsemalta.

Vappuherkkuja kotipakettiin

Ei vappua ilman simaa ja munkkeja. Ei haittaa vaikkei itse munkkien paistosta innostuisi, sillä voit tilata käsintehdyt tuoreet munkit esimerkiksi hiihtoseura Kuivasjärven Auran majalta tai Kellossa Pitopalvelu Patarouva valmistaa ennakkotilauksista niin munkit kuin simatkin vapun herkutteluun.

Muista että aikainen lintu munkit nappaa, eli tee munkki ja simatilauksesi hyvissä ajoin. Huovisen Leipomo puolestaan tarjoaa verkkokaupasta perinteisten munkkien ja tippaleipien lisäksi näppärästi ostettavan vappuboxin johon kuuluu siman lisäksi makeat ja suolaiset vappunaposteltavat neljälle hengelle. Tarjolla on myös gluteiiniton kahden hengen vappuboxi.

Lukuisat kahvilat ja ravintolat Oulussa tarjoavat vapun juhlijoille mahdollisuuden herkutteluun. Esimerkiksi perinteikäs Tähtitornin kahvila avaa ovensa jälleen vappuaattona klo 11.00 ja on auki aina klo 20.00 asti. Vappupäivänä Torni on avoinna klo 10.00-20.00 ja sunnuntaina klo 11.00-19.00.

Nauti keväisen joenrannan palveluista

Värtön rannalla kauniissa Oulujoen maisemissa Koivurannan kahvila avaa ovensa tarjoilee itsetehtyjä munkkeja ja simaa vappuaattona klo 12 alkaen.  Koivurannan kahvila on auki myös lauantaina ja sunnuntaina.

Voit myös varata itsellesi vapuksi paikan kelluvien löylyjen ääreen, sillä Koivurannan saunalautta tarjoaa yleisen saunavuoron sekä vappuaatolle että -päivälle.

Vaiko sittenkin vappubrunssille?

Vappubrunssille voi suunnata vaikkapa ravintola Puistolaan ihan Rotuaarin kulmalla tai Ainolanpuiston vieressä sijaitsevaan Rauhalaan. Merellisissä maisemissa vappulounasta pääsee nauttimaan Ravintola Nallikariin.

Ravintola Oskarin kellarista voit varata vapulle pöydän, tai sitten hakea runsaan vappupaketin kahdelle mukaan tai tilata paketin vaikka kotiintoimituksella kotiovelle.

Koronarajoituksista ja aukioloista saa lisätietoja suoraan palvelutarjoajien kotisivuilta.

Tarkemmat VisitOulun vinkit löydät tästä osoitteesta!

Lisätietoja www.visitoulu.fi/info.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mun Oulu listasi tärppejä vappuun, tarkemmat tiedot löydät VisitOulun sivuilta. Linkki jutun lopussa. Kuva: VisitOulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta