Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistyötä tarvitaan vieraslajien torjuntaan

13.7.2020

Kaupunki antaa jätesäkit ja hakee vieraskasvijätteet.

Oulun kaupunki haastaa kaupunkilaisia talkoilemaan vieraslajien torjunnassa. Haitalliset vieraslajit ovat kasveja, jotka ovat levinneet ihmisten mukana sellaisiin kasvupaikkoihin, joissa ne uhkaavat luonnon monimuotoisuutta.

Viheralueiden kunnossapidon resurssi ei riitä näiden torjuntaan. Siksi kaupunkilaisten vapaaehtoistyö on erityisen arvokasta.

Talkooilmoitus palautepalveluun

Oulun Infra -liikelaitos auttaa vieraslajitalkoiden järjestäjiä antamalla talkoisiin jätesäkkejä ja hakemalla pois maastosta kaupungin yleisiltä alueilta kerätyt vieraskasvijätteet.

Talkooilmoitus laitetaan Oulun palautepalveluun, jotta säkit saadaan kerättyä pois. Samalla kerätään paikkatietoa vieraslajiesiintymistä.

Talkoo-ohje kertoo miten toimitaan. Tärkeää on esimerkiksi sopia vastuuhenkilöstä yhteystietoineen.

Kaupunki hävittää jättiputkiesiintymät aina, kun niitä yleisillä alueilla havaitaan. Kurtturuusun poistamista puistoista ja katuviheralueilta suunnitellaan, kasvupaikat rakennetuilla viheralueilla on jo kartoitettu.
Se työ alkaa syksyllä 2020.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lupiini kukkii jo, pian puskee jättipalsamia. Kuva: Sirpa Tarkkinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta