Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistyöntekijä Aimo Mäelle Pro diaconia -mitali pitkäaikaisesta auttamisesta muiden hyväksi

8.9.2023

Tuiran seurakunnan pitkäaikaiselle vapaaehtoiselle Aimo Mäelle luovutetaan ensi sunnuntaina Pro diaconia -mitali Tuiran kirkossa.

Tunnustuksen perustana on Aimo Mäen poikkeuksellisen arvokas vapaaehtoistyö Tuiran seurakunnassa jo vuosien ajan. Hän on ollut aktiivisesti mukana diakonian eri toiminnoissa sekä osallistunut lukuisiin vapaaehtoistehtäviin seurakunnassa.

Seurakunnan mukaan hänen pitkäaikainen ja omistautunut sitoutumisensa seurakunnan vapaaehtoistyöhön ansaitsee erityisen kiitoksen ja huomionosoituksen.

Pro diaconia -mitali on tunnustus henkilölle tai yhteisölle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt diakoniaa tai toteuttanut lähimmäisenrakkautta erityisellä tavalla.

Päätöksen mitalin myöntämisestä voivat tehdä kirkkoneuvosto tai seurakuntaneuvosto, tuomiokapituli, kirkkohallitus tai diakoniajärjestön hallitus.

Kirkkoherra Niilo Pesonen iloitsee tunnustuksesta, joka luovutetaan Mäelle.

”Diakoniatyön parissa työskentelee lukuisia vapaaehtoisia eri tavoin lähimmäisten rinnalla. Aimo on yksi heistä ja tehnyt työtään pitkään ja sydämellä. Toivottavasti monet Aimon tuntevat henkilöt tulevat juhlistamaan mitalia sunnuntain 10. syyskuuta messun jälkeen kahvitilaisuuteen, jossa mitali luovutetaan”, Pesonen sanoo.

Mitalinjakotilaisuus on Tuiran kirkossa, os. Myllytie 5, su 10.9. noin klo 11.15, kahvitarjoilu, vapaa pääsy.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aimo Mäki on tehnyt vapaaehtoistyötä muun muassa Tuirassa sijaitsevalla D-asemalla. Kuva: Harriet Urponen

Lue myös

Lue lisää aiheesta