Siirry suoraan sisältöön

Vanhemmille tietoa digiajan uhista ja oppeja lasten digielämän seurantaan

23.11.2020

Turvallinen Oulu -hanke järjestää 24.11. ja 26.11. klo 18-19.15 etävanhempainillat oululaisille vanhemmille. Molemmat vanhempainillat ovat samansisältöisiä. Paikalla on "sometohtori" Suvi Uski.

Lapset ja nuoret elävät maailmassa, jossa kuulee ja näkee enemmän kuin tarvitsisi ja kokee enemmän kuin haluaisi. Lapset ja nuoret voivat kohdata netissä ja sosiaalisessa mediassa häirintää, houkuttelua sekä haitallisia sisältöjä.

Turvallinen Oulu -hankkeen järjestämissä vanhempainilloissa käsitellään ilmiöitä, jotka uhkaavat lasten ja nuorten turvallista kasvua. Illassa kuullaan myös keinoja, miten aikuinen voi turvata lapsiaan digiajassa.

Vanhempainillassa puheenvuoron pitää sosiaalipsykologi, sosiaalisen median tutkija ja ”sometohtori” Suvi Uski. Puheenvuoron jälkeen aiheesta käydään paneelikeskustelua, jossa äänessä ovat koulupoliisi Merja Rasinkangas, oppilasedustaja, MLL mediakasvattaja ja vanhemman edustaja Heli Kiema-Junes (24.11.) sekä Vanhempainliiton asiantuntija Sari Haapakangas (26.11.). 

Tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä etukäteen.

Osallistuminen TEAMS-sovelluksella

Etävanhempainiltaan pääsee osallistumaan etänä omalta koneelta alla olevien linkkien kautta. Molempiin tilaisuuksiin mahtuu mukaan 250 osallistujaa, joten varmista paikkasi olemalla ajoissa linjoilla!

Tiistaina 24.11. klo 18.00 - 19.15
Osallistumislinkki: Liity Microsoft Teams -kokoukseen painamalla tästä

Torstaina 26.11. klo 18.00 - 19.15 

Osallistumislinkki: Liity Microsoft Teams -kokoukseen painamalla tästä

Osallistujat voivat laittaa etukäteen kysymyksiä illan asiantuntijoille.
Kysymyksiä voi esittää myös tilaisuuden aikana.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vanhempainilloissa kuullaan keinoja, miten aikuinen voi turvata lapsiaan digiajassa. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta