Siirry suoraan sisältöön

Valveen Luova luokka -seminaarissa käsittelyssä myös kyberturvallisuus

17.11.2021

Valveella järjestetään uusi, maksuton Luova luokka -seminaari, joka tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

Marraskuun 18. päivänä Luova luokka -seminaarin iltapäivässä on mukana professori Juha Röning Oulun yliopistosta. Röning on tietoturvan, kyberturvallisuuden, konenäön ja robotiikan asiantuntija, joka on työskennellyt aiheiden parissa jo 1980-luvulta lähtien.

Röning on mukana tanskalaisessa Hacker-elokuvan näytöksessä, jossa hänellä on myös asiantuntijapuheenvuoro otsikolla Hakkerointi ei ole leikkiä, kyberuhkakuvat todellisia. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus keskustella Röningin johdolla kyberturvallisuudesta ja hakkerikulttuurista.

Luova luokka -seminaarin muita ajankohtaisia aiheita tänä vuonna ovat Steam-opetus, uudet lukutaidot, tunteet ja media, tunnetaidot sekä positiivinen pedagogiikka. Seminaariohjelma koostuu aamupäivän neljästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta, joita on mahdollisuus seurata myös striimin välityksellä, sekä iltapäivän työpajoista.

Oppimisesta ohjelmointiin

Anna Rantasila avaa puheenvuorossaan käytännön esimerkkien kautta sitä, miten eri mediasisällöt meemeistä talousuutisiin vaikuttavat tunteisiin, ja miksi sosiaalinen media voimistaa tunteiden merkittävyyttä. Eliisa Leskisenoja tarkastelee positiivista pedagogiikkaa erityisesti mediakasvatuksen näkökulmasta.

Tommi Nevalan puheenvuorossa käsitellään kamerakynän pedagogiikan hyödyntämistä tunnetaitojen oppimisessa. Lisäksi seminaarissa on jaossa uusi Mielekästä oppimista kamerakynällä -opaskirja. Aamupäivän päätteeksi Jukka Lehtoranta opastaa ohjelmoinnilliseen ajattelun ja sen kehittämiseen.

Elokuvatilaisuus alkaa Valvesalissa torstaina 18.11. klo 13, ja siihen voi osallistua vaikka ei olisi ilmoittautunut seminaariin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Puheenvuorot: klo 9–12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali sekä striimattuna verkossa. Työpajat: klo 13 alkaen Oulun kaupunginkirjasto ja kulttuuritalo Valve. Lisätietoja seminaarista: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Marraskuun 18. päivänä Luova luokka -seminaarin iltapäivässä on mukana tietoturvan, kyberturvallisuuden ja robotiikan asiantuntija, professori Juha Röning Oulun yliopistosta. Kuva: Valve

Lue myös

Lue lisää aiheesta