Siirry suoraan sisältöön

Valtio ja kunnat sopivat raidehankkeiden edistämisestä, myös Oulu mukana

14.2.2020

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi tiedotteen Suomi-radan etenemisestä sivuillaan.

Valtio ja kunnat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Suomi-radan ja Turun tunnin junan suunnittelua edistävien hankeyhtiöiden perustamisesta sekä eri osapuolten rahoitusosuuksista. Molemmille hankkeille haetaan EU:n CEF-rahoitustukea (CEF, Connecting Europe Facility).

Hankeyhtiöiden toimialana ja tehtävänä olisi raidehankkeisiin liittyvä suunnittelu ja sen rahoittaminen rakentamisvalmiuteen asti. Liikenne- ja viestintäministeriö on listannut kuntien ja kaupunkien osallisuuskustannukset ja Oulun kaupungin halutaan olevan mukana 0,9 miljoonalla eurolla. Puolet suunnittelurahoituksesta tulisi valtion kassasta. Suomi-radan suunnittelukustannuksiksi on arvioitu noin 150 miljoonaa euroa ja valmiin radan rakennuskustannuksiksi 4-6 miljardia euroa.

Asiaan liittyvä tiedote ja muu materiaali on luettavissa Liikenne- ja viestintäministeriön internet-sivuilla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun rautatieasema on hiljainen
Oulun kaupunki on mukana Suomi-radan suunnittelussa, joka toisi kaivattua vetovoimaa pohjoiseen. Kuva: Oulun kaupunki

Lue myös