Siirry suoraan sisältöön

Valtakunnallinen yhtiö ratkoo kausityön tarvetta – myös Pohjois-Pohjanmaalla tarvetta

20.1.2021

Viime keväänä perustettiin valtakunnallinen yhtiö ratkomaan työvoimapulaa erityisesti maaseudun tarpeisiin. Jatkossa toimintaa aiotaan laajentaa muun muassa matkailuun ja metsätalouteen. Myös Pohjois-Pohjanmaalla on runsaasti alan yrityksiä, jotka kaipaavat apua rekrytointiin.

”MTK, ProAgria ja Suomen Kylät ry tekivät rohkean päätöksen viime vuonna perustaessaan yhteisen yhtiön. Nyt on aika ottaa seuraava askel”, kertoo Töitä Suomesta Oy:n toimitusjohtaja Marko Mäki-Hakola.

Kolme järjestöä muodostaa laajan verkoston, joka tavoittaa ison osan maaseudun alkutuotannon työnantajista ja etsii näille työntekijöitä. Hyvät kontaktit ja toimialaosaaminen ovat Töitä Suomesta Oy:n markkinaetuja.

Koronakriisi lisäsi ongelmaa

Viime vuonna koronakriisin aiheuttama kausityövoimapula uhkasi monen maaseudun yrityksen toimintaa. Huhtikuussa 2020 perustettu osakeyhtiö sai paljon julkisuutta kriisin ratkojana. Yhtiön järjestämät tilauslennot, sekä yrityksille tarjoama neuvonta olivat keskeisessä asemassa siinä, että viime kauden haasteista selvittiin kohtuullisen hyvin.

”Töitä Suomesta Oy sai nopeasti hyvän aseman kausityövoimaa tarvitsevien yritysten auttajana. Tällä uudella mallilla yhtiö haluaa tarjota palveluitaan laajemmin. Koronakriisin yhä jatkuessa autamme edelleen myös kausityövoiman saannissa”, kertoo Mäki-Hakola.

TE-toimistojen lisänä

Yhtiö yhdistää omistajajärjestöissä olevan maaseutuelinkeinojen tuntemuksen työvoimapalveluosaamiseen. Yhtiön edustajina ja toimeksiantojen toteuttajina aloittaa 25 asiantuntijaa ja toiminta kattaa Suomen kaikki maakunnat.

”Pohjois-Pohjanmaan alueella toimii jopa tuhansia maaseudun työnantajia. Kaikki eivät ole saaneet apua TE-toimistosta etsiessään työvoimaa. Tulevaisuudessa olemme hyppäämässä maatalouden kausityövoimasta myös metsätalouteen, maastomatkailuun, elintarviketeollisuuteen ja niin edelleen”, Mäki-Hakola jatkaa.

Töitä Suomesta Oy:n strategian arvot nostavat esille maaseutuelinkeinojen menestyksen, maaseudun elävyyden, asiantuntevuuden ja luottamuksen.

”Teemme osaltamme myös maaseudun töitä näkyväksi; on taimikon hoitoa ja polttopuiden tekoa, jotka mahdollistavat lyhyitä työjaksoja. Maaseudulla on paljon potentiaalia!”, toteaa Marko Mäki-Hakola lopuksi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Töitä Suomesta Oy:n strategian arvot nostavat esille maaseutuelinkeinojen menestyksen, maaseudun elävyyden, asiantuntevuuden ja luottamuksen. kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta