Siirry suoraan sisältöön

Valoukot seikkailevat jälleen Oulussa

4.11.2020

Hyviä uutisia valon ystäville. Vaikka Lumo-valofestivaali jouduttiin koronan takia perumaan, luvassa on pieniä valoyllätyksiä kaupunkilaisille marraskuun aikana. Jo aiemmin Lumossa ilahduttaneet Valoukot seikkailevat jälleen ja muutamia uusia valoteoksia pystytetään kaupunkiin.

Monelle Lumo-tapahtuman ystävälle oli festivaalin peruuntuminen tältä vuodelta suuri pettymys. Onneksemme järjestäjät halusivat tutkia, miten jotakin voitaisiin silti ihmisten iloksi turvallisesti järjestää.

”Moni yhteistyökumppani oli valmis edelleen tarjoilemaan kaupunkilaisille Lumo-elämyksiä. Koska näytti siltä, että osa ohjelmasta olisi mahdollista toteuttaa pienillä muutoksilla, päätimme laajentaa viime vuonna aloitettua Lumo-ilmiötä”, kertoo ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

Tarkoitus ei ole kerätä suuri ihmismassoja yhteen. 

”Siksi osa nyt nähtävistä on esillä huomattavasti pitempään, koko marraskuun ajan ja Lumo-ilmiö on tarkoitettu kaikille. Jokainen voi osallistua ja pystyttää oman teoksensa”, lisää vastaava tuottaja Anna Lanas.

Bongaa Valoukot!

Festivaalin suunniteltuna viikonloppuna 20.-22. marraskuuta voi myös bongata aikaisempinakin vuosina ilahduttaneet Valoukot.

Valoukkojen takana on oululainen mediayritys Lentoi Films, joka järjesti viime vuonna muun muassa elokuvateatteri Starin asiakkaille interaktiivisen elämyksen, kun valkokankaalla nähdyn mainoksen tikku-ukot hyppäsivät valkokankaalta keskelle salia, tanssien tiensä ihmisten keskuudesta ulos salista.

“Olemme jo parina vuonna osallistuneet Lumo-valofestivaaliin yhdessä tanssijoiden ja muiden media-ammattilaisten kanssa, tuoden tanssivat tikku-ukot osaksi valotaidetta”, kertoo Lentoi Filmsin toimitusjohtaja Acke Salo.

Tanssivat hahmot tullaan siis näkemään myös tänä vuonna Oulun kaduilla, kaikkien yllätykseksi yhden viikonlopun ajan.

”Haluamme tuottaa iloa ja ennalta suunnittelematonta elämystä oululaisille”, sanoo Salo.

Osallistu kisaan ja voita palkintoja

Valoukkojen lisäksi marraskuussa on nähtävillä myös muun muassa Valveen Lumoava metsä -ikkunateos, Pokkitörmän alikulun valaiseva Sillan salaisuus ja Pölökkypäitten poloku Martinniemessä. 

Lumon nettisivuille on koottu myös kattava lista vuosien aikana toteutetuista pysyvistä valaistuksista, kuten Kaupunginojan puistovyöhykkeen valaisu ja Mannerheimin puistovalaisu. 

Samalla käynnistellään Lumo-ilmiö-kilpailua, jonka palkinnot ovat houkuttelevia.

”Kannustamme kaikkia kaupunkilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä valaisemaan pihansa, itsensä, postilaatikkonsa, näyteikkunansa tai ihan mitä vaan. Luvassa on Osuuskauppa Arinan hienoja palkintoja hotelliyöstä vaatelahjakorttiin”, kertoo tuottaja Anna Lanas. 

”Kannattaa seurata nettisivujamme sekä sosiaalisen median kanaviamme, joissa on lähemmin tietoja ja ohjeita”, Jarkko Halunen lisää.

Osallistumisohjeet löytyvät Lumon facebook-sivuilta sekä osoitteesta: lumo/ouka.fi

  

Lumo tarjoilee marraskuun aikana:

1. Valoukkojen pop up -tempauksia eri kohteissa 

2. Kulttuuritalo Valveen ikkunoissa Lumoava metsä, Hallituskatu 7 

3. Sillan salaisuus Pokkitörmän sillan alittavassa kevyenliikenteenväylässä 

4. Pölökkypäitten poloku ja kylä, Martinniemessä

5. AJASSA - ennen vanhaan - nyt - tulevaisuudessa, Oulun taidekoulun ikkunoissa

6. 365 O’clock, Linnanmaalla 

7. LähiTapiola-talon ikkunavalaistukset, Kirkkokatu 9:ssä 

8. Osallistu myös Oulu2026:n Lumoudu hetkeksi -kampanjaan, lisätietoja tästä osoitteesta

-

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lumo-valofestivaalien Valoukot tuovat iloa ja yllätyksiä oululaiseen katukuvaan peruuntuneen valofestivaalin aikaan 20.-21. marraskuuta. Ota ukkeleista kuva ja osallistu Lumo-ilmiö-kisaan. Kuva: Lentoi Films

Lue myös

Lue lisää aiheesta