Siirry suoraan sisältöön

Valokuvanäyttely kertoo Haukiputaan seurakunnan historiaa

10.11.2021

Haukiputaan seurakuntakeskuksessa avataan perjantaina 12. marraskuuta valokuvanäyttely, johon on koottu kuvia Haukiputaan seurakunnan toiminnasta vuosien varrelta.

Pääosa valokuvista on peräisin Haukiputaan seurakunnan arkistosta. Lisäksi seurakuntalaiset ja seurakunnan entiset työntekijät ovat lähettäneet kuvia näyttelyyn.

”Näyttelyyn valikoitui 40 kuvaa lukuisten kuvien joukosta sekä lisäksi yksi valokuva-albumi. Kuvat sijoittuvat ajallisesti 1900-luvun alusta 2000-luvulle, mutta suurin osa kuvista on peräisin 1900-luvun alkupuolelta”, kertoo lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Karita Isola.

Seurakunnan omista arkistoista löydetyt kuvat ovat muun muassa vanhoista postikorteista vuodelta 1907. Näissä on kuvaajana rautatiesähköttäjä Aarne Forsman, 1884-1921, joka toimi kiertävänä valokuvaajana Oulun ja Keuruun seuduilla.

Joissakin kuvissa on myös esillä tarinaa kuvien taustalta.

”Kuvat kertovat seurakunnan elämästä ja ihmisistä. Lisäksi kuvissa tulee esille Haukiputaan kaunis kirkko eri aikakausilta”, Isola kuvailee.

Valokuvanäyttelyn avajaiset järjestetään osana Meidän Haukipudas -markkinoita.

Näyttely on esillä Kirkkotie 10:ssä, seurakuntakeskuksen käytävillä, ja sisäänkäynti näyttelyyn on kirkon puoleisesta ovesta. Näyttely on avoinna 9.12.2021 saakka maanantaisin kello 9-16 ja tiistaista torstaihin kello 9-14.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Haukiputaan kirkko Aarne Forsmanin kuvaamassa postikortissa vuodelta 1907.

Lue myös

Lue lisää aiheesta