Siirry suoraan sisältöön

Valoa oli selkeästi odotettu – Lumoa ihasteli viikonvaihteessa noin 100 000 kävijää

22.11.2021

Viikonloppuna järjestetty Lumo-valofestivaali houkutteli 100 000 kävijää. Kävijämäärä oli samaa luokkaa kuin edellisellä kerralla pari vuotta sitten. Raikas pikku pakkanen loi täydelliset puitteet valoteosten ihailemiseen.

Festivaalin suosio näkyi myös oheispalveluissa. Kaupungille oli pystytetty useampi ruokakoju. Myös useat ravintolat ja kahvilat saivat nauttia runsaasta asiakasmäärästä. Lisäksi valoteoksia syttyi festivaaliohjelman ulkopuolelle. Esimerkkinä Oulun tuomiokirkon sisällä ollut Taivaallisia kuvia ja Oulu2026-hankkeen Ainolaan tuomat valologot.

Festivaalikävijät kunnioittivat festivaalin toivetta terveysturvallisuudesta mallikkaasti. Sisätiloissa käytettiin maskeja tunnollisesti ja vieraat olivat ymmärtäväisiä väkimäärän rajoittamisesta. Kulttuuritalo Valve joutui aika ajoin sulkemaan ovensa lauantai-iltana.

Seuraava valofestivaali järjestetään 18.–20. marraskuuta 2022. Tuolloin vietetään tapahtuman 10-vuotisjuhlaa. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Monet teokset houkuttelivat jälleen katselijoita luokseen, kuten tämän Dark Ideas, viikonlopun Lumo-valotapahtumassa Oulussa. Kuva: Lumo

Lue myös

Lue lisää aiheesta