Siirry suoraan sisältöön

Henkilökohtainen valmennus voi selkeyttää työuraa

1.10.2020

Vaihtoehtojen työelämä on valmennus, jossa alanvaihtoa, uutta työpaikkaa tai kouluttautumista pohtiva saa ohjausta jatkoaskeltensa suunnitteluun.

”Valmennuksessa keskitymme jokaiseen osallistujaan henkilökohtaisesti. Kannattaako hänen esimerkiksi vahvistaa osaamistaan opiskellen vai kääntää rattaat kokonaan uusille urille”, valaisee projektipäällikkö Niina Uusimaa BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Kymmenen kokoontumiskerran valmennus on pian takana syksyn ensimmäisen ryhmän osalta. He kaikki ovat uuden alun edessä.

Yksi osallistujista on Sari Kaipainen, jolla on takanaan 28 vuotta huoltamoyrittäjyyttä. Korona oli viimeinen niitti, joka sai hänet päätymään työnhakijaksi ja mukaan valmennukseen.

”Parasta valmennuksessa on ollut nykyaikaisen työnhakuprosessin oppiminen. Työtä haetaan netissä ja on tärkeää tehdä CV:stä myös visuaalisesti muista erottuva. Haastattelut järjestetään usein videoyhteydellä. Näitä asioita on harjoiteltu ihan käytännössä.”

Osaaminen puetaan sanoiksi

Valmennuksessa löydetään vastaukset muun muassa kysymyksiin, miten työelämä muuttuu poikkeuskevään jälkeen ja millaiselle osaajalle tulevaisuudessa on kysyntää.

”Valmennuksessa kaivamme osallistujasta kaiken osaamisen esille ja varmistamme sen näkymisen työnhaun dokumenteissa aina haastatteluun saakka", taustoittaa Niina Uusimaa.

”Olen tehnyt kaikkea juoksupojan apulaisen ja esimiestehtävien väliltä. Millekään asialle yrityksessäni en ole voinut kääntää selkääni. Ilman valmennuksen tukea osaamiseni esille nostaminen olisi ollut paljon vaikeampaa”, sanoo Sari Kaipainen. 

Lähes kolme vuosikymmentä samalla tontilla työskennellyt Kaipainen kaipaa nyt liikkuvampaa työtä.

”Voisin kuvitella itseni esimerkiksi myyntiedustajaksi tai myyntipäälliköksi. Valmennus on selkeyttänyt suunnitelmiani”, sanoo asiakastyössä viihtyvä Sari Kaipainen.

Vaihtoehtojen työelämä on ESR-rahoitteinen valmennus, jonka Kohtaantoa valmennuksella -hanke järjestää yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa. 

Seuraava ryhmä aloittaa 12.10. Hakuaika päättyy 2.10. Lisätietoja valmennuksesta osoitteessa businessoulu.com/tapahtumat.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sari Kaipainen on työskennellyt lähes kolme vuosikymmentä huoltamoyrittäjänä ja etsii nyt uutta suuntaa työelämälleen. ”Vaihtoehtojen työelämä -valmennus on ollut mahtava ponnahduslauta työnhaun aloittamiseen”.

Lue myös