Siirry suoraan sisältöön

Vain joka viides kännykkä päätyy kierrätykseen - kierrätyskontti Oulun torille

21.10.2020

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Puhelinyhtiö Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan ympäri Suomea keräämässä käytettyjä kännyköitä. Kontti vierailee Oulun torilla keskiviikosta lauantaihin.

 ”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, sanoo vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio Teliasta.

Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Tempauksella halutaan kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

 ”Kännyköitä voi tuoda myymälöihin ja kierrätyskonttiin, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea", Vainio kertoo.

 ”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio toteaa.

Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta vähintään viiden euron lahjakortin. Jos laatikoissa majailee vanhoja luureja, on nyt hyvä tilaisuus hankkiutua niistä ympäristöystävällisesti eroon.

Kierrätyskontti pysähtyy Oulussa 21.-24. lokakuuta. Kontti aloitti kiertueensa Helsingin keskustasta syyskuun lopussa ja se kiertää myös Raisiossa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa kännykkää. Vanhoja vastaanotetaan kierrätykseen Oulun torilla ensi lauantaihin, 24. lokakuuta asti. Kuva: Telia

Lue myös

Lue lisää aiheesta