Siirry suoraan sisältöön

Vaihtelua päiviin – Mun Oulu listasi mukavaa tekemistä

8.4.2020

Emme voi matkailla tuttuun tapaan mutta voimme haaveilla ja löytää uusia elämyksiä myös omasta kotikaupungistamme. Tutkaile omaa kotikaupunkiasi kuin turisti ja haasta itsesi näkemään tuttu ympäristö uusin silmin. Tutustu kulttuuripalveluiden tarjontaan netissä.

Retkelle ulos tai virtuaalisesti

Nomadi-mobiiliopas vie Oulun poluille ja puistoihin sekä tarinoiden äärelle. Sovellus on maksuton. Pääset tutustumaan kaupunkialueeseen ulkoillen tai voit tutkia Oulua myös omasta nojatuolistasi käsin. Nomadi-sovelluksen voit ladata älypuhelimesi sovelluskaupasta.

Tutustu reittivinkkeihin ja Nomadi-palveluun Oulun kaupungin verkkosivuilla.

Oulun historiaa virtuaalikävelyllä

Teksti: Kävelylle historialliseen Ouluun! Tutustu Oulun historiaan ja sen ainutlaatuisiin rakennuksiin. Matkallasi näet kaupungintalon, tuomiokirkon, Tähtitornin kahvilan, idyllisen Pikisaaren ja muut Oulun historialliset ja nykyaikaan kuuluvat rakennukset ja käyntikohteet.

Historiallinen kävelylenkki 

Tutki Alvar Aallon arkkitehtuuria

Arkkitehti Alvar Aallon kädenjälki näkyy oululaisessa kulttuuriympäristössä Koskikeskuksen ja Toppilan alueilla.

Joen ylittävä siltayhteys kaupungin ja Tuiran välille valmistui 1869. Merikoskensillat rakennettiin suistoon saarelta saarelle. Ylitettävänä oli Pokkisenväylä, Ämmänväylä ja Tuiranväylä joten työ vaati kolmen sillan rakentamisen.

Tutustu Merikosken siltojen ja muihin Aallon suunnittelemiin kohteisiin 

Kävely piristää mieltä ja kehoa

Oulussa on paljon luontoa, jossa mieli lepää retkeillessä. Käy kävelyllä, retkeile tai paista makkarat laavulla. Muista ulkoillessasi pitää turvallista etäisyyttä muihin liikkujiin.

Jos mieli tekee ennemmin asfalttikävelylle, seuraa jokisuistoretken reittiä. Retken varrella olevat vierailukohteet ovat suljettu mutta tutustu niihin infopaketeilla.

Joko tunnet Oulun ulkoveistokset?

Oulussa on paljon upeaa taidetta ulkona, joihin voi tutustua muistaen turvallisuusohjeet. Taiteeseen voi tutustua myös verkkosivuilla http://oulu.ouka.fi/taidemuseo/veistos/

Teiden sulaminen on varma kevään merkki

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien parhaimmistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä. Pakkaa laukkuun eväitä ja lähde pyöräilemään. Oulun seudun pyöräilijät tarjoavat valmiita reittiehdotuksia. Muista kypärä päähän ja malttia mieleen. Tiet voivat olla vielä paikoin jäisiä.

Elämyksiä verkossa

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyyn Oulun taidemuseossa voi nyt tutustua aivan uudella tavalla virtuaalikierroksella suoraan kotisohvalta. 

Kulttuuritalo Valveen käynnistämä ValveLive toimii oululaisten livekonserttien ja esitysten virtuaalisena estradina. Katso tarjonta verkkosivuilta www.kultturivalve.fi/valvelive 

Oululaisen Elaine-yhtyeen suora striimaus torstaina 9.4. klo 19. Elaine soittaa kaihoisaa mutta menevää poprockia folk- ja iskelmämausteilla. Liikkuvan Laulurepun muskari järjestetään ValveLivessä heti pääsiäisen jälkeen ke 15.4. klo 10.

Kirjat ja kuunnelmat rentouttavat

Kannattaa tutustua e- ja äänikirjoihin. Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa kattaavan e-kirjojen valikoiman. KirjastoLive on katsottavissa arkipäivisin klo 12–13 kirjaston YouTube-kanavalla.

Oulun teatteri on julkaissut YouTube-kanavallaan kuunnelman - lisää julkaisuja on tiedossa kevään aikana. Lukijana Janne Raudaskoski. Istu alas ja rauhoitu hetkeksi kuunnelmien pariin.

Pysyvätkö sukkapuikot kädessäsi?

Käsityöharrastukset vetävät puoleensa, koska tekemisen kirjo on laaja. Netti on täynnä erilaisia ohjeita ja vinkkejä aloittelijoille. Marttojen sivuilla on paljon ohjeita pääsiäismunien koristelusta lapasien neulontaan https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/ 

Pyöräilijät
Kevään tullessa pyörätiet kutsuvat. Muista varovaisuus. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä.

Lue myös