Siirry suoraan sisältöön

Vähävaraisten ateriat jatkuvat Oulun seurakunnissa

21.9.2021

Oulun ev.lut. seurakunnat tarjoavat työttömille ja vähävaraisille aamupaloja ja aterioita syyskaudella viikon jokaisena arkipäivänä eri puolilla Oulua. Aamupuuro tai ateria on ilmainen tai hyvin edullinen. Ateriat on suunnattu kaikille, joilla on taloudellisia ongelmia tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa.

Vähävaraisten ateriat keräävät kaikissa Oulun seurakunnissa paljon kävijöitä. Aterioiden on tarkoitus olla matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joissa voi aterioinnin lisäksi vaihtaa ajatuksia ja tavata ihmisiä.  Ruokailuissa kävijöillä on myös mahdollisuus keskustella diakoniatyöntekijän kanssa tai varata aika diakonian palveluihin.

Ruokailuissa huomioidaan koronavirustilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet.

Hävikkiruoka hyötykäyttöön

Karjasillan seurakunnassa järjestetään diakonian aamupuuroja torstaiaamuisin kello 9 Karjasillan kirkolla ja perjantaiaamuisin kello 9 Pyhän Andreaan kirkolla Kaakkurissa. Toiminta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa. Muu ruoka-apu, kuten elintarvikekassien jakelu, tarkentuu talven aikana.

”Taloudellinen avustustarve on kasvussa, ja se heijastunee myös tulevan syksyn ruoka-aputoimintaan”, Karjasillan seurakunnan diakoniatyöntekijä Seppo Meriläinen sanoo.

Aterioilla hyödynnetään tänä syksynä käynnistyneen Prikka kiertoon -logistiikkakeskuksen ylijäämäelintarvikkeita. Prikka kiertoon on hanke, jossa kehitetään Ouluun toimintamallia hävikkiruuan parempaan hyödyntämiseen sekä haasteellisessa työmarkkina-asemassa olevien työllistymiseen.

”Hyödynnämme ylijäämäelintarvikkeita sen mukaan, mitä saamme, joko suoraan aamupuuroilla tai ruokakassijakeluina”, Meriläinen kertoo.

Meriläinen kiittelee seurakunnan vapaaehtoisia, joiden avulla aamupuurotoiminta on mahdollista toteuttaa.

”Vapaaehtoisia tarvitaan. Syksyn toiminnan käynnistyessä aloitamme myös uusien vapaaehtoisten rekrytoinnin”, Meriläinen vinkkaa.

Lisätiedot Oulun seurakuntien aterioista löytyy tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aterioilla hyödynnetään tänä syksynä käynnistyneen Prikka kiertoon -logistiikkakeskuksen ylijäämäelintarvikkeita. Kuva: srk arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta