Siirry suoraan sisältöön

Uusien aloituspaikkojen määrä kasvaa lähes viidenneksellä Oulun yliopistossa

7.9.2020

Oulun yliopisto saa vuonna 2021 rahoitusta 350 uuteen aloituspaikkaan ja vuonna 2022 vielä 361 aloituspaikkaan. Lisäys aiempaan, vuosien 2017–2019 aloituspaikkojen määrään, on lähes viidennes, 19,7 prosenttia. Lisärahoitusta kohdennetaan yhteensä 21 450 000 koulutuksen järjestämiseen.

”Aloituspaikkojen määrän kasvattamisella vastaamme tulevaisuuden osaajapulaan”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo. ”Olen iloinen siitä, että Oulun yliopiston ja pohjoisen Suomen koulutus nähtiin kansallisesti tärkeänä. Esimerkiksi ICT-ala ja Oulussa globaalisti toimivat yritykset kärsivät jo nyt työvoimapulasta, eikä osaajien rekrytointitarve ole katoamassa minnekään. Nyt meidän täytyy yliopistona tehdä kovasti työtä sen eteen, että onnistumme saamaan entistä suuremman määrän nuoria opiskelemaan Ouluun.”

Eniten uusia aloituspaikkoja yhteensä vuosina 2021–2022 avautuu tietotekniikan (118), tietojenkäsittelytieteen (104), elektroniikka ja tietoliikennetekniikan (90) sekä terveystieteen (40) tutkinto-ohjelmiin.

Oulun yliopisto kasvatti parhaillaan käynnistyvän lukuvuoden aloituspaikkojen määrää 325:llä.

Vuosien 2021-2022 lisäaloituspaikkojen perusteella lisärahoitusta kohdennetaan Oulun yliopistoon yhteensä 21 450 000 euroa vuosina 2021–2024 koulutuksen järjestämiseen. Aloituspaikkalisäykset rahoitetaan valtioneuvoston korkeakoulu- ja tiedepoliittisia tavoitteita tukevalla strategiaperusteisella rahoituksella, jota suunnataan koulutus- ja osaamistason nostamiseen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yliopiston opiskelijoita
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja. Kuva: Oulun yliopisto, kuvaaja Ville Pohjonen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta