Siirry suoraan sisältöön

Uusia investointeja ja yritystiloja tulossa Ouluun

22.3.2021

Edellisellä viikolla Oulussa tehtiin useita päätöksiä, jotka pukkaavat eteenpäin useita investointeja sekä yritysten tila-asioita. Yhdyskuntalautakunnassa päätöksiä tehtiin muun muassa talojen myynnistä sekä tonttivarauksista.

Uusia hankkeita ja tilaratkaisuja on Oulussa meneillään yhtä aikaa usealla eri rintamalla.

”Kaavoitusprosessit ovat edenneet rivakasti useissa kohteissa tänä vuonna, ja olemme saaneet esimerkiksi Ritaharjuun asemakaavaehdotuksen Nokian toimitiloja varten jo nähtäville. Myös pienyritysten hankkeet ovat edenneet”, kertoo vs. yhdyskuntajohtaja Kaija Puhakka.

Pienyrityksistä esimerkiksi Oulun Rili Oy/Rakennus Koodi varasi tällä viikolla pienyritystontin Ruskosta. Yritys tekee paitsi kylpyhuoneremontteja myös elementtirakenteisia saunoja ja mökkejä. Rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian.

”Myös Jäälin Välikylästä varattiin tällä viikolla liiketontti autokaupan ja -huollon keskukseksi Kiinteistö Oy Jäälin Keskukselle. Tontille on tulossa noin kolmentuhannen neliön kokonaisuus”, jatkaa Puhakka.

Temotek Oy:lle tehtiin puolestaan yritystonttivaraukset Toppilasta Satamatieltä ja Kiimingistä Isoahontieltä.

Kirkkotorin kouluun toimisto- ja koulutustiloja

Oulun keskustassa sijaitseva historiallinen Kirkkotorin koulu päätettiin tällä viikolla myydä Cor Group Oy:lle  toimisto-, vastaanotto- ja koulutustiloiksi.

”Kirkkotorin koulu on alun perin rakennettu Pateniemeen laivavarvin työtekijöiden asuinrakennukseksi, ja se on vasta myöhemmin siirretty nykyiselle paikalleen keskustaan. Kyseessä on arvorakennus, joka on suojeltu”, Puhakka mainitsee.

Kirkkotorin koulun pinta-ala on reilut 400 neliömetriä. Tontti vuokrataan erillisellä maanvuokrasopimuksella. Kauppahinta on 471 500 euroa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Alkuvuonna Oulussa on tehty useita yritysinvestointeja, joita on voitu edistää maankäytöllä ja rakennusten myynnillä. Muun muassa kuvan Kirkkotorin koulu myytiin tällä viikolla. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta