Siirry suoraan sisältöön

Uusi verkkojulkaisu Oamk Journal tarttuu ajankohtaisiin ilmiöihin

17.5.2021

Oulun ammattikorkeakoulun uusi julkaisu Oamk Journal on avautunut verkossa. Huhtikuun lopussa toimintansa aloittanut korkeakouluyhteisön toiminnasta ja innovaatioista kertova verkkojulkaisu on suunnattu korkeakouluyhteisön lisäksi suurelle yleisölle ja yhteistyökumppaneille.

”Oamk Journal tarttuu korkeakouluumme liittyviin ajankohtaisiin ilmiöihin. Se on edeltäjäänsä monipuolisempi, uutismaisempi ja ketterämpi, toivottavasti myös keskustelevampi ja helpommin lähestyttävä”, kertoo päätoimittaja Satu Koho, joka toimii Oamkissa myös journalismin yliopettajana.

Oamk Journal korvaa aiemmin ilmestyneen ePooki-verkkojulkaisusarjan.

Oamk Journalissa on perinteisten tekstimuotoisten julkaisujen lisäksi myös videoita ja podcasteja. Julkaisut on jaoteltu informaatioteknologian, kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan, pedagogiikan, sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan mukaan.

Satu Koho toivoo, että uusi verkkojulkaisu innostaisi uusia kirjoittajia. Niin opettajat kuin opiskelijat voivat tarjota aineistoa, kuten artikkeleita ja blogitekstejä, Oamk Journaliin.

Myös talon ulkopuoliset kirjoittajat saavat äänensä kuuluviin Oamk Journalissa.

”Vieraskynä-palstalla osallistumme yhteiskunnalliseen ja alueelliseen keskusteluun. Voimme pyytää ja vastaanottaa kirjoituksia esimerkiksi Oulun kaupungin, elinkeinoelämän tai yhteistyökumppaneidemme edustajilta.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oamk Journalin päätoimittaja on journalismin yliopettaja Satu Koho. Kuva: Marjo Sormunen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta