Siirry suoraan sisältöön

Uusi ravintolalaiva avautuu Oulun kaupunginteatterin ja kirjaston kupeeseen

16.6.2021

Uusi ravintolalaiva Bootti avaa toimintansa tämän kesän aikana Oulussa. Ravintola tulee sijaitsemaan Kaarlenväylällä, Vännmannin saarella ja laivaan astutaan kaupunginteatterin läheltä, Pikisaaren sillan kupeesta. Pelkoa merisairaaksi tulemisesta ei kuitenkaan ole, sillä köydet eivät irtoa ja Bootti pysyy kotilaiturissaan.

Laivaravintoloiden tunnelmaa ei Oulussa ole päästy kokemaan 2000-luvun alun jälkeen, sillä kaupungissa ei ole ollut yhtäkään avointa ravintolakäytössä olevaa laivaa.

“Bootti tuo myös peräänkuulutettua merellisyyttä ja oululaista historiaa laivojen kaupunkina jokaisen ulottuville, suositun ulkoilureitin äärelle”, toimitusjohtaja Pekka Kropsu kertoo.

Päivisin Bootissa on tarjolla kahvilatuotteita, illemmalla laajempi menu, tapahtumia sekä esiintyjiä.

“Bootista halutaan merellinen olohuone, jonne päivisin ovat tervetulleita myös perheet. Illalla laivalla noudatetaan 18 vuoden ikärajaa ja tapahtumakalenteriin on suunniteltu vaihtuvaa ohjelmaa”, ravintolapäällikkö Berit Leinonen kertoo.

150 paikkaa auringossa

Laivalle mahtuu noin 150 henkeä ja aurinkoisella ilmalla kansille on tiedossa paistettta koko päivän tai viileämmässä varjojen alla. Laiva on kunnostettu ja rakennettu palvelemaan kesän läpi. Lasiseinät voidaan tarvittaessa sulkea, jotta vinkka pysyy niiden ulkopuolella. Ravintolapaikkoja on kahdessa kerroksessa ja myös yksityis- ja yritystilaisuuksien järjestäminen on mahdollista.

Parhaillaan Boottia vielä remontoidaan, jonka jälkeen laiva taittaa vesitse matkan Vännmanninsaareen. Toiveissa on, että Bootin löytävät niin oululaiset kuin matkailijatkin. Ravintola tiedottaa niin avaamisesta kuin tapahtumista verkkosivuillaan sekä sosiaalisessa mediassa. Etsinnässä on myös vielä muutamia miehistön jäseniä kesäkauden ajaksi.

 

Oulun merellisyys ja ihmisläheisyys saa tervetullutta lisävoimaa muun muassa uudesta ravintolalaivasta, joka sijoituu kaupunginteatterin kupeeseen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös