Uusi oululainen paikallismedia on syntynyt – Kaupunni ja Ouluuks avasivat uudet verkkosivunsa

Verkkomediatoimijat Päivi Mäkelä (vas.) ja Laura Juntunen löivät verkkosisältönsä yhteen. Kuva: Kaupunnimedia

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uudelta sivustolta lukija löytää viikon parhaat menovinkit, ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöhaastatteluita, laajoja tyylijuttuja sekä paikallisia yrityksiä ja toimijoita.

Kaupunni on vuodesta 2015 verkossa toiminut paikallismedia, joka nostaa esiin kulttuuria, ilmiöitä ja oululaisia ihmisiä. Nyt Kaupunnin vanhan tyylipalstan korvaa Päivi Mäkelän vuonna 2017 perustama katutyylisivusto Ouluuks, jonka keskiössä ovat oululaiset ihmiset ja heidän tyylinsä.

”Olen verkkosivujen yhdistymisestä hyvin innoissani. Uusien yhteisten verkkosivujen kautta Ouluuksin seuraajat pääsevät tutustumaan myös muihin heitä mahdollisesti kiinnostaviin aiheisiin ja oululaiseen kaupunkikulttuuriin”, Mäkelä sanoo.

Lisäksi Kaupunnin taustalla oleva Kaupunni-kollektiivi ry on laajentanut toimintaansa kulttuuritapahtumien puolelle. Ensimmäinen Kaupunniklubi järjestettiin elokuussa, ja seuraavaa suunnitellaan lokakuulle. Tapahtumien tavoitteena on tutustuttaa ihmiset erilaisiin oululaisiin alakulttuureihin ja kaupunginosiin. Tapahtumatuotannossa edetään koronapandemian ehdoilla ja turvallisuudesta tinkimättä.

“Olemme toimintamme laajenemisesta hyvin innoissamme. Oulussa tapahtuu kulttuurikentällä paljon hienoja asioita. On upeaa olla tuomassa niitä ja niiden tekijöitä aiempaa näkyvämmiksi”, Kaupunnin päätoimittaja Laura Juntunen toteaa.