Siirry suoraan sisältöön

Uusi oululainen paikallismedia on syntynyt – Kaupunni ja Ouluuks avasivat uudet verkkosivunsa

3.9.2020

Ouluun syntyi uusi urbaani paikallismedia, kun oululaiset verkkomediat Kaupunni ja Ouluuks avasivat yhteiset verkkosivut 2. syyskuuta. Sivut avautuivat osoitteeseen www.kaupunnimedia.fi

Uudelta sivustolta lukija löytää viikon parhaat menovinkit, ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöhaastatteluita, laajoja tyylijuttuja sekä paikallisia yrityksiä ja toimijoita.

Kaupunni on vuodesta 2015 verkossa toiminut paikallismedia, joka nostaa esiin kulttuuria, ilmiöitä ja oululaisia ihmisiä. Nyt Kaupunnin vanhan tyylipalstan korvaa Päivi Mäkelän vuonna 2017 perustama katutyylisivusto Ouluuks, jonka keskiössä ovat oululaiset ihmiset ja heidän tyylinsä.

”Olen verkkosivujen yhdistymisestä hyvin innoissani. Uusien yhteisten verkkosivujen kautta Ouluuksin seuraajat pääsevät tutustumaan myös muihin heitä mahdollisesti kiinnostaviin aiheisiin ja oululaiseen kaupunkikulttuuriin”, Mäkelä sanoo.

Lisäksi Kaupunnin taustalla oleva Kaupunni-kollektiivi ry on laajentanut toimintaansa kulttuuritapahtumien puolelle. Ensimmäinen Kaupunniklubi järjestettiin elokuussa, ja seuraavaa suunnitellaan lokakuulle. Tapahtumien tavoitteena on tutustuttaa ihmiset erilaisiin oululaisiin alakulttuureihin ja kaupunginosiin. Tapahtumatuotannossa edetään koronapandemian ehdoilla ja turvallisuudesta tinkimättä.

“Olemme toimintamme laajenemisesta hyvin innoissamme. Oulussa tapahtuu kulttuurikentällä paljon hienoja asioita. On upeaa olla tuomassa niitä ja niiden tekijöitä aiempaa näkyvämmiksi”, Kaupunnin päätoimittaja Laura Juntunen toteaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Verkkomediatoimijat Päivi Mäkelä (vas.) ja Laura Juntunen löivät verkkosisältönsä yhteen. Kuva: Kaupunnimedia

Lue myös

Lue lisää aiheesta