Siirry suoraan sisältöön

Uudet oululaiset haluavat tietoa ja tuttavuuksia

4.9.2021

Welcome to Oulu -tapahtuma 2. syyskuuta kokosi yhteen vastikään Ouluun muuttaneita. Monikulttuurikeskus Villa Victorin järjestämässä tapahtumassa Mannerheimin puistossa esiteltiin muun muassa työ-, koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia Oulussa.

Kesällä Ouluun muuttaneet Eduardo Acosta ja Jessica Segura haluavat tutustua kaupunkiin, joten Welcome to Oulu -tapahtuma tuli kuin tilauksesta.

Kolumbiasta kotoisin oleva pariskunta sai muun muassa neuvoja kirjastokortin hankkimiseen, vinkkejä vapaa-ajan viettoon ja lisätietoa työmahdollisuuksista.

”BusinessAseman pisteellä kuulin palveluista, joita yrittäjille tarjotaan”, sanoo oman yrityksen perustamisesta kiinnostunut Jessica Segura. Hän on ehtinyt jo mukaan työllistymistä tukevaan toimintaan.

”Muutimme Ouluun, koska tulin tänne tekemään väitöstutkimusta. Asuimme aiemmin Ruotsissa. Siellä suoritin maisteriopintoja”, kertoo Eduardo Acosta, joka aloitti elokuussa myös suomen kielen opiskelun Villa Victorin kurssilla.

Jessie Yan Welcome to Oulu -tapahtumassa
Jessie Yan nappasi tapahtumasta mukaansa kartan, jonka avulla kaupungin keskusta tulee tutuksi.

Kielikahvilassa vapaata juttelua

Jessie Yan muutti Kiinasta Ouluun perheensä kanssa viime vuonna miehensä työn vuoksi.  Hän haluaisi olla tekemisissä paikallisten kanssa.

Yan sai tapahtumassa kuulla esimerkiksi kielikahvilasta, jossa voi opetella suomea vapaasti keskustellen sekä paikallisten että ulkomailta Ouluun muuttaneiden kanssa. SPR:n ja Oulun kaupungin järjestämä kielikahvila on pääkirjastolla joka torstai kello 18.

”Ilman muuta voisin osallistua. Kirjastossa käyn muutenkin aika usein lainaamassa kirjoja. Lainattavana voisi tosin olla enemmän kiinankielisiä kirjoja”, Jessie Yan ehdottaa.

Kielikahvilan lisäksi hän innostui myös perhekerhosta, jossa voisi oman perheensä kanssa käydä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Eduardo Acosta ja Jessica Segura Welcome to Oulu -tapahtumassa
Eduardo Acosta ja Jessica Segura kuulivat uuden kotikaupunkinsa aktiviteeteista ja tapasivat uusia ihmisiä. (Kuvat: Sanna Häyrynen)

Lue myös

Lue lisää aiheesta