Siirry suoraan sisältöön

Uudesta talvikartasta vinkkejä vapaa-aikaan Oulun seudulla

4.12.2021

Mistä saa kunnon lohisoppaa? Missä kannattaa ottaa muikeimmat selfiet? Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyvät Oulun uudesta talvikartasta.

Juuri ilmestynyt Oulun talvikartta kokoaa yhteen pimeän ja lumisen vuodenajan menovinkit talviuintipaikoista pulkkamäkiin ja pakkaspäivien sisäaktiviteetteihin. Tänä vuonna karttaan on lisätty myös ravintolat.

”Erikseen on listattu vielä ravintolat, joista saa lohisoppaa. Niitä kysytään meiltä usein”, kertoo matkailuneuvoja Tarja Ikola.

Kartan kanssa eivät tekeminen ja näkeminen lopu paikalliselta eikä matkailijalta.

”Jos tulee vaikka vieraita kylään, tästä saa ideoita, mihin heidät voisi viedä ja mitä Oulussa voisi tehdä”, Ikola vinkkaa.

Talvikartasta löytyvät muun muassa joulutorit, revontulien bongauspaikat, museot ja galleriat, valokuvauspaikat ja kirpputorit.

Luontoelämykset lähellä

Uudessa kartassa vinkataan esimerkiksi opiskelijoiden bussiretkistä ja Pohjolan rengastiestä.

Saaga Travel järjestää edullisia, erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnattuja päiväretkiä esimerkiksi Iso-Syötteelle. Pohjolan rengastien joulureittejä erilaisina teemakokonaisuuksina on tarjolla vaikkapa lapsiperheille ja kulttuuriharrastajille.

Matkailuneuvoja Tarja Ikola haluaa itse tänä talvena kokea pakkaspäivän brunssin, joita järjestetään Iin Haminassa ja Liminganlahdella.

”Oulussa ei tarvitse kauas mennä, että pääsee elämyksiä kokemaan.”

Mistä talvikartan saa?

- Talvikartan voi napata kainaloon Oulun matkailuneuvonnasta, oululaisista majoitusliikkeistä, rautatieasemalta, Tietomaasta, Oulun taidemuseolta, Pohjois-Pohjanmaan museolta, Oulu10:stä ja Valveelta.

- Kartan sähköinen versio on saatavilla Issuussa suomeksi ja englanniksi.

- Oulun matkailuneuvonta (Hallituskatu 36 B, 90100 Oulu) on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–16 (suljettu 24.12.2021 ja 6.1.–7.1.2022).

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Matkailuneuvoja näyttää karttaa matkailuneuvonnan ovella
Matkailuneuvoja Tarja Ikola kutsuu hakemaan talvivinkkikartan Oulun matkailuneuvonnasta BusinessAsemalta. (Kuvat: Oulun matkailuneuvonta)

Lue myös

Lue lisää aiheesta