Siirry suoraan sisältöön

Unirestan Juhula Cateringin menuille ensimmäinen Arctic Food Lab -tuotemerkki

31.3.2022

Oululaisen Juhula Cateringin menuille on myönnetty oikeus käyttää Arctic Food Lab -tuotemerkkiä. Se myönnetään panostuksesta lähiruokaan, paikallisen ruokakulttuurin edistämiseen sekä vastuullisuuteen. Unirestan Juhula Catering on ensimmäinen catering-alan toimija, jolle kyseinen tuotemerkki myönnetään.

Uniresta Oy on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan omistama ravintolayritys. Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 60 vuotta Unirestan edeltäjän Oulun ylioppilasapu ry:n perustamisesta. Uniresta on yhteiskunnallinen yritys ja yrityksen tuloksella edistetään oululaisten opiskelijoiden hyvinvointia.

Yrityksen ravintolatoiminnalla on sertifioitu laatujärjestelmä ja Unirestan kymmenessä toimipaikassa eri puolilla Oulua työskentelee yli 60 ravintola-alan ammattilaista. Arctic Food Lap -tuotemerkki on osa Oulu2026:n toimintaohjelmaa.

”Olemme todella ylpeitä saadessamme Juhula Cateringin menuille Arctic Food Lab -tuotemerkin käyttöoikeuden ensimmäisenä catering-alan toimijana Oulussa. Täysin oululaisena ja oululaisten opiskelijoiden omistamana yhteiskunnallisena yrityksenä paikallisuus, lähiruoka ja vastuullisuus ovat meille sydämen asioita”, sanoo Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Potnapekka-buffessa on muun muassa Merilapin karitsan rosvopaistia, karpalo-juureskastiketta, Koskenlaskija-juustoperunoita ja kuusenkerkkäpunajuuria.

Paikallisia raaka-aineita

Juhula Cateringin Arctic Food Lab -menujen raaka-aineina on käytetty paikallisia herkkuja. Kaikki menujen perunat ja juurekset tulevat lähialueen tiloilta ja leivät ovat paikallisilta leipomoilta. Nokkosta ostetaan muun muassa villiyrtti-keräilijöiltä Kiimingin alueelta. Merilapin karitsa tulee Kalajoki-Tornio -välisen alueen lammastiloilta.

Kalat ovat pääosin Perämereltä ja Oulujärveltä. Spelttihelmi tulee Suomusjärveltä Birkkalan tilalta. Sienet ovat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta. Kuusenkerkkä on kerätty Lapin luonnosta maanomistajien luvalla. Poro tulee muun muassa Sallivaaran, Hirvasniemen alueelta ja marjat tulevat lähialueelta.

”Aina välillä me oululaiset itsekin unohdamme, miten hienoja raaka-aineita ja makuja tästä lähialueelta löytyy. Lähiruoka on myös ekoteko. Kannattaa suosia paikallista”, vinkkaa Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Perinteitä kunnioittaen

Juhula Cateringin Arctic Food Lab -menut on suunnitellut yrityksen tuotekehityspäällikkö Jarmo Väänänen yhdessä keittiömestari Janne Hutun kanssa. Menujen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet lähialueiden raaka-aineet ja maut.

”Perinteitä kunnioitetaan modernilla tavalla. Paitsi raaka-aineissa, paikallisuus näkyy myös menujen nimissä, jotka on poimittu Oulun ja yrityksen historiasta. Tarjolla ovat menut Reidar, Julinia ja Kesäleski sekä Potnapekka-buffet", Unirestan kokit kertovat.

"Potnapekka on paitsi oululaisille tuttu minijuna myös Juhula Cateringin omistajan Unirestan aikaisemman ravintolan nimi. Reidar taas on kaupungin legendaarisin opiskelijaravintola. Kesäleski ja Julinia ovat olleet yrityksen suosittuja ravintoloita aikoinaan.”

Lisätietoja Juhula-menuista.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Menu Juliniassa on muun muassa paahdettua palsternakka-porkkanakeittoa savuporomurulla. Kuvat: Uniresta

Lue myös

Lue lisää aiheesta