Siirry suoraan sisältöön

Uniikkia Oulusta, osa 4: Miten suomalainen nainen voi?

13.6.2023

Uniikkia Oulusta on tiedesarja, jossa Oulun yliopiston tutkijat kertovat ajankohtaisesta tutkimuksestaan. Jaksoissa vieraillaan myös kiehtovissa tutkimusympäristöissä. Tässä jaksossa mietitään muun muassa, minkälaisten terveyshaasteiden kanssa suomalaiset naiset kamppailevat.

Naiset ovat kautta aikojen olleet aliedustettuina lääkkeiden ja sairauksien tutkimuksessa, ja vasta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana esimerkiksi lääketeollisuus on alkanut panostaa enemmän naisten terveyteen.

Tietoa naisten terveydestä on ollut saatavilla niukasti. Minkälaisten terveyshaasteiden kanssa suomalaiset naiset kamppailevat?

Professori Terhi Piltonen johtaa laajaa naisten terveystutkimusta, jossa selvitetään naisten hyvinvointiin ja lisääntymisterveyteen vaikuttavia tekijöitä. Tulokset tarjoavat kiinnostavan näkökulman suomalaisten naisten elämään. Tutkimuksessa havaittiin, että gynekologisia vaivoja esiintyy naisilla yleisesti.

Uniikkia Oulusta on tiedesarja, jossa Oulun yliopiston tutkijat kertovat ajankohtaisesta tutkimuksestaan. Jaksoissa vieraillaan myös kiehtovissa tutkimusympäristöissä.

Uniikkia Oulusta: Miten suomalainen nainen voi? on nähtävillä Oulun yliopiston YouTube-kanavalla. Tarvitset lähetyksen seuraamiseen vain nettiselaimen tai puhelimen YouTube-sovelluksen.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta