Siirry suoraan sisältöön

Ulkoliikuntapaikat aukesivat jälleen

14.5.2020

Kaupunkilaisten iloksi ulkoliikuntapaikat avattiin jälleen käyttöön tänään, lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Turvavälejä ja varovaisuutta pyydetään noudattamaan edelleen.

Koronapandemian takia kaikki Oulun kaupungin liikuntapaikat ovat olleet suljettuina 17. maaliskuuta lähtien. Ihan normaalikäyttöön niitä ei saada vieläkään.

”Pukukopit ja wc-tilat pidetään suljettuina toukokuun loppuun asti”, kertoo isännöitsijä Jarmo Savukoski liikuntapalveluista.

Rajoitus liittyy yli 10 hengen kokoontumiskieltoon, joka on voimassa kuluvan kuun loppuun. Toukokuun ajan pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi siis olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä. 

Aluehallintovirasto on ohjeistanut, että suurilla kentillä kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muut vastaavat kentät voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny.

Kilpailuja ja otteluita ulkoliikuntapaikoilla ei voi järjestää toukokuun aikana.

Vuoroja vasta kesäkuun alusta

Tenniskentillä on verkot ja jalkapallokentillä maalit tästä päivästä lukien. Kentät ovat kuitenkin kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä, eikä niihin voi tehdä varauksia esimerkiksi kaveriporukalle tai omalle seuralle vasta kuin kesäkuun alusta alkaen.

”Tenniskenttien vuorot varataan Urheilutalon palvelupisteeltä. Vielä pari vuotta sitten täällä Lintulassa vuoronvarauksia otettiin vastaan paikan päällä”, sanoo Savukoski.

Muut vuoronvaraukset hoidetaan liikuntapalveluiden vuoronvarausyksiköstä.

Liikuntapalveluiden isännöitsijä Jarmo Savukoski kävi poistamassa Lintulan urheilukeskuksesta lapun, jossa kerrottiin paikan olevan kiinni.

Muistetaan välittää väleillä

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi suositellaan edelleen pitämään 1-2 metrin väliä muihin ihmisiin. Treenaamaan ei liikuntapaikoille kannata tulla, jos on flunssainen. Jos silti yskittää, yskimistä suositellaan nenäliinaan tai hihaan. Kasvojen koskettelua käsillä kannattaa edelleen välttää.

Ulkoliikuntapaikoille kannattaa ottaa myös mukaan pieni pullo käsidesiä, jolla voi puhdistaa kädet aika ajoin. Liikuntapaikoilla käsiä ei pääse pesemään pukukopeissa tai wc-tiloissa toukokuun aikana. Pienet teot ovat välittämistä, joilla varmistetaan osaltaan, että ulkoliikuntapaikat pysyvät jatkossakin auki.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Isännännöitsijöidenkin työt pikkuhiljaa normalisoituvat. Liikuntapaikat ovat olleet ilman aktiivikäyttöä lähes kaksi kuukautta. Turvavälejä suositellaan noudatettavaksi myös ulkona. Kuvat: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta