Siirry suoraan sisältöön

Uimavedet kunnossa Oulussa – lämpimin vesi Lämsänjärvellä

2.7.2020

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut maanantaina uimavesinäytteet Oulun seudun yhdeksältä EU–uimarannalta. Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavesien indikaattoribakteerien (E.coli ja suolistoperäiset enterokokit) pitoisuudet täyttävät uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Oulussa näytteet on otettu Lämsänjärveltä, Nallikarista, Tuirasta, Valkiaisjärveltä, Jäälin montulta ja Papinjärveltä. Lämpimintä vesi on ollut näytteenoton hetkellä Lämsänjärvellä (23 astetta). Nallikarin merivesi on ollut 18 asteista.

Rannoilla ei havaittu sinilevää. Valtakunnalliseen sinileväseurantaohjelmaan kuuluvilta Jäälinjärveltä, Kuivasjärveltä, Pyykösjärveltä ja Lämsänjärveltä ei myöskään havaittu sinilevää. Niistä sinilevät tarkistetaan viikoittain.

Tulokset julkaistaan Oulun kaupungin verkkosivuilla

Seuraavat uimavesinäytteet kaikilta alueen yleisiltä uimarannoilta otetaan viikolla 30.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uimavesiä testataan säännöllisesti. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta