Siirry suoraan sisältöön

Uimahallit ja sisäliikuntapaikat avautuvat jälleen yli 65-vuotiaille

7.4.2021

Oulun kaupungin uimahallit, kuntosalit sekä joitain sisäliikuntapaikkoja avataan ensi viikolla jälleen senioreille. Yli 65 vuotta täyttäneet toivotetaan siis tervetulleiksi jälleen liikkumaan kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin maanantaista 12. huhtikuuta lähtien.

Avustajakortin omaavat, lähetteellä kuntoutukseen tulevat sekä tietyt terapia- ja kuntoutusryhmät voivat myös edelleen käyttää liikuntapaikkoja.

Liikuntapaikoilla ei ole ohjattua toimintaa kuten vesivoimisteluja, virtuaalivesivoimisteluja, ohjattuja salivuoroja tai liikuntaryhmiä. Saunat eivät myöskään ole käytössä.

Liikuntapaikkaan tullessa on hyvä esittää palvelupisteellä liikuntapalveluiden seniorikortti tai henkilöllisyystodistus iän varmistamiseksi. Mahdollisista kulkuporteista ei voi kulkea suoraan. Kuntoutusryhmien tulee varata vuoro liikuntapalveluiden vuoronvarausyksiköstä etukäteen.

Lähetteellä kuntoutukseen tulevien ei tarvitse varata aikaa 12. huhtikuuta jälkeiselle ajalle, mutta kuntoutuksessa tulee olla mukana fysioterapeutti tai kuntohoitaja. Turvavälejä tulee noudattaa liikuntapaikan kaikissa tiloissa ja maskia yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa.

Lisäksi kannattaa muistaa hyvä käsihygienia ja jäädä pienimmissäkin flunssan oireissa kotiin. Kuntosalilaitteet tulee puhdistaa käytön jälkeen.

Seniori­kortti käy myös viikon­lop­puisin

Seniorikortti käy vuoden 2021 alusta voimaan tulleen muutoksen myötä liikuntapaikoilla myös viikonloppuisin ja viikonloppuiltaisin aukioloaikojen puitteissa.

Uimahalleissa on koulujen uinninopetusryhmiä pääsääntöisesti arkisin kello 8–14. Uimahalleissa voi olla myös kilpa- ja huippu-urheilijoita sekä muuta lasten uinninopetusta.

Seniorikorttien voimassaoloaikaa on jatkettu automaattisesti koronasulun ajalta. Uusia seniorikortteja myydään liikuntapaikoilla ja Oulu10:n yhteispalvelupisteissä toistaiseksi vain 65 vuotta täyttäneille. 

Nämä liikuntapaikat ovat jälleen ensi viikolla avoinna:

  •  Oulun uimahalli
  • Raatin uimahalli
  • Jatuli
  • Vorellin kuntosali
  • Ylikiimingin kuntosali
  • Urheilutalon kuntosali 3 (18.4. asti)

-

Liikuntapaikoilla ei ole edelleenkään ohjattua toimintaa kuten vesivoimisteluja, virtuaalivesivoimisteluja, ohjattuja salivuoroja tai liikuntaryhmiä. Saunat eivät myöskään ole käytössä. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta