Siirry suoraan sisältöön

Uimahallilla pääsee taas saunomaan

22.6.2020

Oulun uimahallin saunat ovat olleet suljettuina koronavirustilanteen vuoksi. Nyt uimarit pääsevät taas Raksilan löylyihin, koska virustilanne Oulun seudulla on pysynyt rauhallisena.

Oulun uimahallin saunat Raksilassa lämpenivät jälleen maanantaiaamuna yli kolmen kuukauden tauon jälkeen. Ensin kaikki liikuntapaikat suljettiin maaliskuun puolivälissä koronavirustilanteen vuoksi. Uimahallin jälleen avauduttua Raksilassa kesäkuun alussa saunat pidettiin kiinni muun muassa turvavälien vuoksi. Nyt kaikki saunat avattiin kerralla, jotta turvavälit pystyttäisiin pitämään lauteillakin.

Uimahallin isännöitsijä Jari Leviäkangas ei muista yli 30 vuoden työrupeamansa aikaan olleen kertaakaan tilannetta, että uimahalli olisi auki, mutta kaikki saunat olisivat kiinni.

”Huoltojen takia on toki ollut saunoja kiinni kesken vuottakin, mutta että kaikki olisivat olleet kylminä, niin en kyllä muista”, kertoo Leviäkangas.

Kävijämäärät olleet maltillisia

Virustilanne Oulun seudulla on tällä hetkellä rauhallinen. Samoin uimahallin kävijämäärät ovat olleet maltillisia.

”Viikot ovat olleet jopa yllättävän rauhallisia, kävijämäärät ovat olleet jopa alle normaalin kesäpäivän kävijämäärän”, sanoo Leviäkangas.

Uimahallilta muistutetaan, että nuhanenäisenä tai muuten oireisena ei paikalle voi edelleenkään tulla.

”Käsidesitkin kuuluu sisään tullessa asiaan.”

Uimahyppyjä voi taas hyppiä uimahallilla normaalisti hyppyaikojen puitteissa. Samoin uimaleluja voi nyt lainata tavalliseen tapaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Saunan lauteet ja ämpäri.
Uimahallin saunat ehtivät olla tovin kylminä, mutta nyt uimarit pääsevät taas Raksilan löylyihin. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta