Siirry suoraan sisältöön

Työtaistelutoimet aiheuttavat huomenna torstaina puutteita Oulun koulujen ateria- ja puhtauspalveluissa

23.9.2020

Torstaina 24. syyskuuta jää osa Oulun koululaisista ilman lämmintä ateriaa JHL:n ja Jytyn työtaistelutoimien takia. Lakko aiheuttaa katkoksia myös puhtauspalveluihin sekä sulkee kaikki Oulun uimahallit.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry sekä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto ry ovat tänään keskiviikkona 23. syyskuuta iltapäivällä ilmoittaneet työtaistelutoimenpiteistä koskien Oulun kaupungin Tilapalvelut -liikelaitoksen ateria- ja puhtauspalveluja.

Lakko on rajattu yhden päivän mittaiseksi ja koskee torstaita 24. syyskuuta. Toimenpiteestä johtuen, Oulun Tilapalvelut ei pysty takaamaan ateria- ja puhtauspalveluiden palvelutuotantoa kohteissa, missä kyseisissä tehtävissä työskentelee Oulun kaupungin suorassa työsuhteessa oleva henkilöstö.

Tästä syystä suuressa osassa Oulun kouluja ei ole lämpimiä aterioita tarjolla, eikä tiloja siivota. Lakosta huolimatta kaikissa päiväkodeissa on tänään kaikki ateriat tarjolla, mutta päiväkotien siivouksessa on puutteita. Koulujen esiopetusryhmien lounas järjestetään lähipäiväkotien yhteydessä. Lisäksi uimahallien hygieniatasoa ei voida taata, joten kaikki Oulun uimahallit kiinni 24. syyskuuta.  

Kohteissa, joissa ateria- ja puhtauspalvelua tuottaa yksityinen palveluyritys palvelut tuotetaan normaalisti. Osassa kouluja oppilaita on jo kehotettu ottamaan omat eväät torstaina mukaan. Omien eväiden lisäksi, kouluissa on tarjolla kylmä ateria, joka sisältää esimerkiksi leipää ja hedelmiä.

Lakossa noin 300 henkilöä

Lakossa ovat ne JHL:n ja Jytyn jäsenet, jotka työskentelevät Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen ateria- ja puhtauspalveluissa. Yhteensä lakossa on mukana reilut 300 henkilöä. Lakko on vastalause Oulun suunnitelmille ulkoistaa ateria- ja puhtauspalvelut.

Lakko on rajattu niin, että se ei vaaranna kenenkään henkeä, terveyttä, turvallisuutta tai omaisuutta. Lakko ei koske viranhaltijoita.

Ohessa koulut, joita puutteelliset ateriapalvelut koskevat 24. syyskuuta:

Koulut ja lukiot: Paulaharjun koulu, Leinonpuiston yksikkö, Länsituulen koulu, Myllytullin koulu, Pateniemen alakoulu, Pikkaralan koulu, Pohjankartanon koulu, Pöllönkankaan koulu, Rajakylän koulu ja Pateniemen lukio, Talvikankaan koulu, Teuvo Pakkalan koulu, Tuiran koulu, Hintan koulu, Kansainvälinen koulu, Kuivasjärven Koulu, Laanilan koulu, Lintulammen koulu, Lämsänjärven koulu, Madekosken koulu, Maikkulan koulu, Merikosken koulu, Myllyojan koulu, Pateniemen yläkoulu, Sanginsuun koulu, Talvikankaan monitoimitalo, Tervatoppilan Merituuli, Laanilan lukio, Madetojan musiikkilukio, Merikosken lukio, Oulun Lyseo, Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Pateniemen lukio ja Haukiputaan lukio.

Päiväkodit, joita lakko koskettaa, mutta joissa ruokaillaan normaalisti:

Allinpuiston päiväkoti, Lintulan päiväkoti, Varpulan päiväkoti, Jatulin tarhan päiväkoti, Länsituulentalon päiväkoti, Proomupuiston päiväkoti, Ahvenojan päiväkoti, Ainolan päiväkoti, Heikkilänkankaan päiväkoti, Herukan päiväkoti, Hintan päiväkoti, Kaijonharjun päiväkoti, Kaijonlinnan päiväkoti, Kalevalan päiväkoti, Kuivasrannan päiväkoti, Maikkulan päiväkoti, Menninkäisen päiväkoti, Merikotkan päiväkoti, Meritoppilan päiväkoti, Metsämarjan päiväkoti, Mäntylän päiväkoti, Mäntyrinteen päiväkoti, Palokan päiväkoti, Pateniemen päiväkoti, Pikku-Iikan päiväkoti, Pyykösjärven päiväkoti, Pöllönkankaan päiväkoti, Rajakylän päiväkoti, Riekonmarjan päiväkoti, Saarelan päiväkoti, Sampolan päiväkoti, Tuulikellon päiväkoti, Vaskitien päiväkoti, Välkkylän päiväkoti, Värtön päiväkoti, Haapalehdon päiväkoti, Talvikankaan monitoimitalo, Teknologian päiväkoti, Huonesuon päiväkoti, Korvensuoran päiväkoti, Kuivasjärven päiväkoti, Kurkelan päiväkoti, Merikosken päiväkoti, Myllyojan päiväkoti, Mäntylä Snellmannin päiväkoti, Pikku-Ainon päiväkoti, Puolivälikankaan päiväkoti, Simpsin päiväkoti, Syynimaan päiväkoti ja Soittajakankaan päiväkoti
 

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Osassa Oulun kouluja ei huomenna torstaina ole lämmintä ateriaa tarjolla.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta